×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Saudiarabien

CS-turneringens dokument avslöjar: "Olagligt att kritisera saudiarabiska regeringen"

1
Saudiarabiska turneringar ställer hårda krav på deltagarna.
Den välkända CS-journalisten Richard Lewis har länge varit kritisk mot den ökande involveringen av Saudiarabien i esportsscenen. Inför turneringen Esports World Cup med en prispott på 1 miljon dollar och som spelas på plats i Riyadh, Saudiarabien, har anställda fått en handbok om hur de ska agera sig i landet. Nu har Richard Lewis tagit del av dokumentet och delar det via sin Substack. Här är reglerna som spelare och anställda måste ta hänsyn till när de deltar i turneringar i Saudiarabien.

Angående hur kvinnliga medarbetare bör klä sig står följande i dokumentet:

"Att bära korta kjolar, shorts, tajta byxor och avslöjande toppar kan dra till sig negativa blickar och ogillande. Kvinnliga turister bör välja en lös klädsel eller klänning som täcker axlar, bröst, mage och ben. Man bör hålla sig borta från ljusa nyanser som rött, gult och grönt.”

Det är också starkt förbjudet i landet att kritisera den saudiarabiska regeringen, kungen, kungafamiljen eller Saudiarabiens flagga. Vidare är det olagligt att som HBTQ-person vara i ett förhållande i landet.

Richard Lewis skriver i sin artikel att "det verkar som om det inte finns några garantier för säkerhet för dem som avviker från dessa strikta, repressiva lagar", trots lov från ESL att spelare och anställda på turneringen kan känna sig säkra. Mycket diskussion i scenen vilar nu på den ökade involveringen av Saudiarabien, som nu äger ESL Faceit Group, den största turneringsorganisatören inom Counter-Strike scenen.


Artikelbild: Stephanie Lindgren/PGL och Wikipedia
Videokälla: ESL/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..