×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

Ninjas In Pyjamas ansöker om börsnotering i USA

1
Den klassiska svenska organisationen är på väg mot en amerikansk börsnotering.
Under veckan har Ninjas in Pyjamas ägarbolag Ninjas In Pyjamas Group skickat in en ansökan om börsintroduktion till den amerikanska myndigheten United States Securities and Exchange Commission. Av ansökan framgår att NIP räknar med att samla in fem miljoner dollar (~52 miljoner kronor) från investerare som ett led i processen att lista bolaget publikt.

Redan förra året avslöjade NIP:s vd Hicham Chahine i en intervju med Svenska Dagbladet att bolaget arbetade för att genomföra en börsnotering under 2024. Att valet föll på att noteras i USA istället för i Sverige menade Chahine då berodde på att NIP troligtvis skulle komma att värderas högre i USA och att det fanns en viss prestige i att sikta på de största marknaderna.

Av ansökan framgår att NIP Group under räkenskapsåret 2023 rapporterat en omsättning på 83,7 miljoner dollar (~880 miljoner kronor) och en nettoförlust på 13,3 miljoner dollar (~140 miljoner kronor).

Artikelbild: Pressbild/NIP

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..