×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

NIP-chefens känga mot Astralis: "Förstört väldigt mycket"

1
Sett till kursen har NIP-chefen inte fel.
Häromdagen intervjuade Svenska Dagbladet Ninjas In Pyjamas vd Hicham Chahine gällande organisationens börsplaner. I intervjun avslöjar Chahine att bolagets plan är att NIP ska noteras på New York-börsen i år eller nästa år.

När det kommer till historiska exempel på esportorganisationer som noterats på börsen finns det flera mindre lyckade exempel. På frågan om hur Chahine ser på dessa riktade han en känga till NIP:s danska rivaler Astralis som börsnoterades år 2019.

– Om du kollar på de noteringar som gjorts inom esporten är det bolag med liten omsättning, som förlorar extremt mycket pengar. Jag känner att en del bolag, som Astralis, har förstört väldigt mycket för esportbranschen. Man har noterat bolag som inte ska vara noterade, säger Chahine.

Att Astralis haft det tufft på börsen råder det inget tvivel om. Sedan bolaget noterades har värdet på Astralis-aktier sjunkit drastiskt och tidigare i år röstade bolaget för att avnoteras. Chahine tror att NIP har bättre förutsättningar för att lyckas med en notering.

– Esporten kommer växa med mellan 20 och 25 procent per år, globalt, enligt experterna. Vår esportdel kommer växa lite snabbare än snittet, det är vad vi gjort tidigare. Streaming-agenturen är mycket mer linjär, och den största tillväxten ser vi framför oss inom eventproduktion, säger han.

Artikelbild: Pressbild/Ninjas In Pyjamas och Stefan Romare

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..