×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Guide: Här är CS2-tävlingarna på Dreamhack Summer 2024

1
Nu börjar Dreamhack Summer! Här är CS-tävlingarna som spelas under helgen i Jönköping.
Idag drar Dreamhack Summer igång på Elmia i Jönköping. Som vanligt kommer det att spelas en hel del Counter-Strike 2 på det klassiska LAN-evenemanget och Fragbite är på plats för att hålla dig uppdaterad på hur det går för svenskarna som ställer upp i tävlingarna.

Här är CS2-tävlingarna att hålla koll på under helgens Dreamhack.

ESL Challenger Jönköping

Prispott: 100 000 dollar (~en miljon kronor)
Svenska deltagare: Alliance
Länk till stream
Länk till spelschema

Under Dreamhack Summer spelas som vanligt miljontävlingen ESL Challenger Jönköping vilket är den största CS-tävlingen som spelas på Dreamhack. ESL Challenger Jönköping är den tävling du ska hålla ögonen på om du vill se CS i världsklass då flera stora organisationer rest till Sverige för att delta i tävlingen.

Topplagen Complexity Gaming och The MongolZ är på förhand favoriter att vinna men för första gången på flera år har vi också en helsvensk femma bland deltagarna i form av Alliance. Det svenska laget har haft en knackig vårsäsong men kan rädda säsongen genom ett fint resultat i helgen.

Elitserien

Prispott: 250 000 kronor
Svenska deltagare: Johnny Speeds, Lilmix och Young Gods
Länk till stream
Länk till spelschema

Vårens upplaga av den svenska nationella tävlingen Elitserien avgörs på Dreamhack Summer. Redan under torsdagen smygstartade tävlingen med tre slutspelsmatcher där Kappa Bar till slut slogs ut ur tävlingen efter två raka förluster mot Johnny Speeds och Young Gods.

Under fredagen spelas lower- och upper bracket-finalerna och tävlingen avgörs på lördagen med den stora finalen. Vårens succélag Johnny Speeds är på förhand favoriter att vinna tävlingen men både Lilmix och Young Gods stod för imponerande insatser under fredagen och kommer säkerligen att bjuda upp till starkt motstånd under helgen.

BYOC-tävlingen

Prispott: 75 000 kronor
Svenska deltagare: AURA och TBD
Länk till stream
Länk till spelschema

Som vanligt arrangerar Dreamhack en BYOC (Bring Your Own Computer)-tävling för LAN-deltagarna på plats i Jönköping. Sedan tidigare har det svenska mixlaget AURA kvalat till tävlingens slutspel men vilka övriga lag som ställer upp i tävlingen är höjt i dunkel fram till tävlingens start på lördag.

Med 75 000 kronor i prispotten och en möjlighet att spela på scen inför Dreamhack-publiken håller redaktionen tummarna för att vi får möjlighet att stifta bekantskap med nya svenska talanger som tar chansen att tävla i LAN-sammanhang.
Artikelbild: Pressbild/Dreamhack

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..