×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Tittarguide: Elitseriens LAN-slutspel vårsäsongen 2024

1
Den här veckan avgörs vårsäsongens upplaga av Elitserien. Här är allt du behöver veta inför tävlingen.

Deltagande lag


Sverige Johnny Speeds
Lekr0, draken, chawzyyy, spooke, Ro1f

Vårsäsongens organisationslösa kometer kliver in i slutspelet som stora favoriter efter att de regerande mästarna Alliance valt att hoppa av för att istället delta i ESL Challenger Jönköping. Så sent som förra veckan vann Sveriges just nu högst rankade helsvenska femma en svensk LAN-tävling och William "draken" Sundin och kompani har säkerligen siktet inställt på ännu en titel innan säsongen är slut.

Kappa Bar
TIMhehe, phzy, Silence, jocab, upE

De grönklädda eleganterna har en turbulent vårsäsong bakom sig med flera spelarbyten i femman men har trots det skrapat ihop ett riktigt spännande lag inför helgen med bland annat Young Ninjas-duon Leo "Silence" Ingvarsson och Jacob "jocab" Nerheden som inhoppare. Ställs mot tuffast möjliga motstånd i slutspelets första match men har skrällpotential.

Lilmix
quix, zyyx, dex, poiii, bq

Det vore väl knappt ett Elitserien-slutspel om inte det klassiska svenska laget Lilmix stod på deltagarlistan? Max "quix" Lindqvists mannar har främst levererat i de inhemska svenska tävlingarna under våren och bland annat slutat tvåa i Max Skills Tournament och trea i Subzero E-Games. Är detta femman som åter kan placera Lilmix överst på Elitserien-prispallen?

Sverige Young Gods
Cham, Wonder, MaiL09, Focus, viz

Godsents unga akademilag har blivit något av en publikfavorit. Med en medelålder på blott 17 år är Young Gods det överlägset yngsta laget i slutspelet. Kanske kan helgens LAN-slutspel vara morgondagens stjärnors stora genombrott.

Format och spelschema

Elitseriens LAN-slutspel spelas i ett double elimination-bracketformat. Det innebär att lagen, innan finalen, behöver förlora två matcher för att åka ut ur slutspelet.

Slutspelet drar igång redan på torsdagsmorgonen med upper bracket-semifinaler följt av lower bracket-semifinal på kvällen. Därefter väntar upper bracket-final och lower bracket-final på fredagen följt av finalen på lördag.

Samtliga matcher spelas i bo3-format.

Schema, torsdag 13/6
Kappa Bar vs Johnny Speeds
Lilmix vs Young Gods
Lower bracket-semifinal

Schema, fredag 14/6
Lower bracket-semifinal
Upper bracket-final
Lower bracket-final

Schema, lördag 15/6
Final

Se matcherna live

Är du på plats på Dreamhack Summer i Jönköping har du möjlighet att se fredagen och lördagens matcher live inne på Dreamhack-området.

Samtliga matcher sänds på Elitseriens Twitch-kanal.

Artikelbild: Pressbild/Godsent, Daniel Sandström och Adela Sznajder/ESL
Videokälla: Elitserien/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..