×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

CS-experterna om Valves kvalbeslut: "Det är förvånande"

1
Janko "YNk" Paunović och Sudhen “Bleh” Wahengbam delar med sig om sina tankar kring Valves beslut.
Under natten till fredag meddelade speltillverkaren Valve att öppna kval till Majors slopas i de stora regionerna. På sociala medier har beslutet ifrågasatts av fans, spelare och lag.

I en intervju med Pley.gg delar experten Janko "YNk" Paunović med sig om sina tankar kring beslutet. Han tycker att beslutet kommer som en överraskning.

– Det är förvånande med tanke på hur högljudda Valve har varit den senaste tiden om att hålla en öppen krets med upplösningen av partnerligor och så vidare.

Han menar även på att detta kommer ha en negativ inverkan för nybildade lag. Och att "mirakelhistorier" kommer att upphöra.

— En av konsekvenserna är att det här blir en missad möjlighet för vissa spelare, om man blir borttagen från ett lag nära brytpunkten. Då finns det ingen chans för dig att göra det med en blandning av liknande spelare. Och vi kommer förmodligen att få se fler tier 3-lag mala onlinescenen fram till Major-cykeln, säger YNk och fortsätter:

— Dessutom, i det här scenariot, skulle en historia som Bad News Eagles aldrig kunna hända - ett lag som bara kom från ingenstans in i Majoren och sedan orsakade ett par upprördheter, vilket var underhållande för folk att titta på.

Sudhen “Bleh” Wahengbam är inne på samma spår som sin kollega.

– Jag är uppriktigt förvånad över att Valve har dödat öppna kval i den här cykeln. Vi förväntade oss detta för 2025 när partnerevenemang inte längre skulle existera och det skulle vara vettigt. Men att göra detta 2024 där team som samarbetar fortfarande har en enorm fördel är galet.

– Skönheten i ett riktigt öppet kval för Majors fick precis lera kastat i ansiktet, konstaterar Bleh.

Vad tycker du om Valves beslut om att slopa öppna kval till Majors?

Artikelbild: Kalle Strömgren och Pressbild/PGL
Videokälla: PGL/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..