×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Finland

Brollans lagkamrat: De är Finlands mest ikoniska CS-spelare

1
Två före detta Ninjas In Pyjamas-spelare nämns som Finlands största CS-ikoner.
Den finska 17-åringen Jimi "Jimpphat" Salo har sedan han tog klivet från Mouz NXT till huvudlaget Mouz gått från klarhet till klarhet. När Mouz under våren befäst sin ställning som ett av världens starkaste lag har Jimpphat varit en starkt bidragande orsak.

Men får man tro spelaren själv har han fortfarande en bit kvar kvar till att ses som Finlands mest ikoniska CS-spelare. I en intervju med den ryska nyhetssajten Cyber Sports berättar han att de två före detta Ninjas in Pyjamas-spelarna Aleksi "allu" Jalli och Aleksi "Aleksib" Virolainen är de finska spelare som han menar har högst status i landet.

— Länge var det allu. Han var den första finska spelaren som lyckades ta plats i en internationell femma, säger Jimpphat och fortsätter:

— Men nu tillhör denna titel Aleksib. Han presterar bra i Navi och efter Major-vinsten är alla ögon riktade mot honom. Dessutom var han kapten i det Ence-lag som tog sig till Major-finalen i Katowice. Unga spelare tittar på honom och lär sig av honom.

allu spelade i NIP år 2015 och blev den första icke-svenska spelaren att representera organisationen i CS:GO-eran. Aleksib spelade i NIP under 2022—2023 men lämnade förra sommaren för att istället representera Natus Vincere som han i vår ledde till den historiska första Major-vinsten i Counter-Strike 2.

Artikelbild: Pressbild/Starladder, João Ferreira/PGL och Stephanie Lindgren/ESL
Videokälla: PGL/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..