×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Indien

Misstänkt spoofing-skandal skakar indiska CS-scenen

1
Turneringsarrangören tvingades vidta extrema åtgärder för att säkerställa att laget inte fuskade.
År 2018 skakades CS-scenen av en stor fuskskandal när den indiska spelaren Nikhil "forsaken" Kumawat på bar gärning ertappades med att spela med ett fuskprogram under en LAN-tävling i Kina. Under veckan har den indiska scenen skakats av ytterligare en potentiell skandal, rapporterar nyhetssajten AFK Gaming.

Under den viktiga kvalturneringen till miljonturneringen Skyesports Masters 2024 anklagade nämligen flera indiska spelare ett av de deltagande lagen, Marcos Gaming, för att spela med andra spelare än de som laget registrerat till tävlingen.

"Även efter incidenten med forsaken vill våra landsmän bara fortsätta trycka ner vårt rykte. Denna gång med ID-spoofing av Marcos Gaming under Skyesports Masters-kvalet", skrev bland annat Agneya "Marzil" Koushik i ett inlägg på X.

Efter anklagelserna tvingades turneringsarrangören Skyesports vidta flera åtgärder för att säkerställa att Marcos faktiskt spelade med rätt uppställning. I ett långt inlägg beskrev Skyesports-grundaren Shiva Nandy att man gått så långt att man anställt en person som fysiskt skulle vara på plats där laget spelade för att säkerställa att allt gick rätt till.

"Som TO är det vårt ansvar att vidta rätt åtgärder för att hantera sådana känsliga situationer då det ifrågasätter en spelares och en organisations integritet. Vi skulle inte vilja dra slutsatser baserat på massrapporter men samtidigt vill vi inte låta denna saken gå outredd", skriver Nandy i sitt inlägg.


Efter att arrangören vidtagit åtgärder spelades kvaltävlingen färdigt. Marcos Gaming slutade trea och missar därmed Skyesports Masters. Vann gjorde laget Gods Reign som får möta Ninjas in Pyjamas i sin första match i tävlingen.

De första matcherna i Skyesports Masters spelas på måndag nästa vecka. Tävlingen avslutas på söndag den 14 april.

Artikelbild: Pressbild/Skyesports Masters och Marzil/X
Videokälla: ESL/Twitch

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..