×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Elitserien släpper format och deltagare inför vårsäsongen 2024

1
De regerande mästarna Alliance och det nya laget Johnny Speeds är några av deltagarna i Elitseriens nästa säsong.
På tisdagskvällen släppte tävlingsarrangören Elitserien mer information om vårens upplaga av tävlingen. I ett inlägg på tävlingens hemsida presenterar arrangören ett nytt format samt släpper namnen på de lag som kommer att delta i tävlingen som drar igång redan på tisdag nästa vecka.

De regerande mästarna Alliance samt finalisterna Kappa Bar deltar även i vårens upplaga av Elitserien. De övriga svenska topplagen Metizport, Eyeballers och Godsent lyser dock med sin frånvaro (Godsent ställer upp med sitt akademilag Young Gods).

Bland övriga mer kända lag som deltar i tävlingen kan Lilmix, Lemondogs, Johnny Speeds, Anorthosis Famagusta och Showmakerz nämnas. Vilka lineups som de presenterade lagen har registrerats har i skrivande stund inte tillkännagivits.

Vad gäller formatet gör Elitserien ett par förändringar jämfört med tidigare säsonger. Precis som i höst inleds tävlingen med ett swiss-gruppspel där 16 lag gör upp om 8 slutspelsplatser. Nytt för i år är att de 8 lag som inte tar sig vidare från det första swiss-gruppspelet får en chans i ett andra swiss-gruppspel där ytterligare fyra slutspelsplatser finns att knipa.

De två swiss-gruppspelen följs av ett specialkomponerat slutspel som inleds med åttondelsfinaler i singe elimination-stil. I kvartsfinalerna ändras sedan bracket-formatet till double elimination.

Sedan tidigare har Elitserien meddelat att prispotten för vårens säsong ligger på sammanlagt 250 000 kronor. Arrangören har ännu inte meddelat några datum för slutspel och eventuella LAN-finaler.


Artikelbild: Stephanie Lindgren och Kim Andersson
Videokälla: Elitserien/Twitch

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..