×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Rumanien

isak missar Majorn – förlorade dramatisk final i sista chansen-kvalet

1
Isak "isak" Fahlén får inte chansen att tävla i vårens historiska Major i Köpenhamn.
Den svenska stjärnan Isak "isak" Fahlén och hans lag Gamerlegion missar vårens historiska första Major i Counter-Strike 2. Det står klart efter att Gamerlegion förlorat finalen i det europeiska sista chansen-kvalet mot 9 Pandas med 1-2 i kartor efter stor dramatik på den avgörande kartan.

För isak, som utsågs till Årets spelare 2023 på Max Awards efter att Gamerlegion sensationellt nått finalen av den historiska sista Majorn i Counter-Strike: Global Offensive, innebär förlusten att han inte får chansen att försvara sitt Major-silver från fjolåret. Istället blir det de två svenskarna Ludvig "Brollan" Brolin och Tim "nawwk" Jonasson som kommer att representera Sverige på servern i vårens Major i Köpenhamn.

Matchen inleddes på Gamerlegions kartval Overpass och kartan blev en riktig nagelbitare. Trots att 9 Pandas-spelaren Aleksandr "glowiing" Matsievich var briljant på servern var det till slut Gamerlegion som kunde säkra kartsegern med 16-14 efter övertid.

På 9 Pandas kartval Ancient fortsatte glowiing att storspela och den här gången hade Gamerlegion ingenting att sätta emot. Kartan slutade 13-8 till ryssarna efter att den 30-årige veteranen noterats för 24 kills och 112,6 ADR.

Avgörandet på Nuke såg länge ut att bli en mycket ensidig historia i 9 Pandas favör. Det dröjde till kartans åttonde runda innan Gamerlegion säkrat sin första rundvinst på T-sidan och ställningen i halvtid var 9-3 till ryssarna i halvtid.

I den andra halvleken lyckades Gamerlegion ställa upp ett imponerande försvarsspel och skapade nerv i matchen igen. Det räckte dock inte hela vägen och kartan slutade till slut 13-11 till 9 Pandas efter att ryssarna vunnit en force buy i kartans 24:e runda.

Artikelbild: Kalle Strömgren
Videokälla: PGL/Twitch

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..