×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Svenskarnas drömkval — säkrar plats i Blast Premier Spring Showdown

2
Sveriges högst rankade lag besegrade världstian i kvalfinalen.
Metizport har säkrat en plats i vårens upplaga av storturneringen Blast Premier Showdown. I helgen vann laget RES Western European Masters som utgjorde den tredje och sista kvalfasen inför tävlingen.

Vägen till kvalvinsten gick genom vinster mot bland annat Furia Esports och 3DMAX. I kvalfinalen ställdes Metizport mot världstian Apeks — en match som svenskarna till slut vann med 2-1 efter att ha besegrat Tim "nawwk" Jonasson och hans mannar på Mirage och Inferno.

Sett till individuella prestationer var faktiskt nawwk den spelare som med 1,42 i rating hade högst genomsnittlig HLTV-rating sett över hela kvalet. Tvåa var dock Metizport-spelaren Adam "adamb" Ångström som snittade 1,33 över sina 9 spelade kartor.

Förutom Metizport och nawwk deltog också Freddy "KRiMZ" Johansson och hans lag Fnatic i kvalet. För KRIMZ del tog kvalet slut redan i gruppspelet efter två bo1-förluster mot Sprout och 3DMAX.

Blast Premier Spring Showdown, där bland annat lag som Ninjas in Pyjamas, Gamerlegion och IEM Katowice-mästarna Team Spirit väntar, spelas online med start den 6 mars.

Artikelbild: Daniel Sandström

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..