×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Intervju med KRIMZ efter Fnatics framgångar i Major-kvalet

1
Fnatic-stjärnan Freddy "KRIMZ" Johansson berättar om lagets prestation i Major-kvalet, hur det var att möta Eyeballers för första gången och hur han ser på att vi återigen får en Major utan ett helsvenskt lag.
Fnatic var ett av lagen som tog sig till den europeiska RMR-tävlingen i Bukarest genom den längsta, och svåraste, vägen möjliga. Laget tog sig genom både det öppna och stängda kvalet och har fortfarande chansen att nå den historiska första CS2-Majorn i Köpenhamn.

I en intervju med Fragbite berättar den svenska Fnatic-ikonen Freddy "KRiMZ" Johansson om hur han ser på lagets prestation hittills.

Grattis till avancemanget i LAN-kvalet! Hur känns det att ha lyckats ta sig till RMR-tävlingen?

— Det känns väldigt bra och jag är väldigt nöjd över att vi klarade oss igenom det första (öppna, reds. anm.) kvalet. Det var det viktigaste för det där kan gå väldigt illa. Det har jag varit med om förut och då är det inget roligt. Även om CS är roligt att gibba hela tiden är de där kvalen väldigt hemska skulle jag säga.

I det öppna kvalet fick ni möta Eyeballers som ni lyckades besegra efter en tight match. Kan du berätta hur det var att spela mot dina gamla lagkamrater Jesper "JW" Wecksell och Robin "flusha" Rönnquists lag? Kändes det annorlunda mot hur det är att spela "en vanlig match"?

— Jag tycker att det är... Jobbigt är väl fel ord, men det är något som händer när man spelar mot svenskar. Nu känner jag de där killarna väldigt bra så det blir lite känslor sådär. Det är roligt också.

— Vi spelade väl inte vår bästa CS den matchen, varken vi eller Eyeballers. Men det var speciellt. Det är första gången jag möter JW i en match efter Fnatic. Det var roligt!

Inga helsvenska femmor lyckades ta sig till RMR-tävlingen den här gången vilket innebär att vi återigen kommer att ha en Major utan en svensk femma. Vad har du för tankar kring statusen på den svenska CS-scenen just nu?

— Det har varit på väg upp den senaste tiden men jag tycker att folk gör det dåligt skulle jag säga. Jag har kollat en del på Metizport och de har gjort okej och bra resultat ibland men kollar man på hur de spelar det öppna kvalet... Jag vet inte om det är nerver eller vad det är, de har ju individuell skill så det bara skriker om det med nilo och grejer.

— Jag är väldigt besviken och det är nog de själva också. Jag vill inte gå för hårt åt dem, men det är något som inte stämmer överens, iallafall när man kollat på hur lagen lirat. Jag tror att det kanske är nerver eller att man vill det för mycket. Det behövs nog en stor tankeställare och att man kollar på hur man går vidare framåt.

Tidigare i veckan presenterade PGL grupperna till RMR-tävlingen senare i vår. Ni har hamnat i samma grupp som bland annat Faze Clan, Virtus.pro, Natus Vincere, G2 Esports och Ninjas in Pyjamas. Hur ser du på era chanser att nå Majorn i Köpenhamn?

— Det finns alltid en chans, speciellt nu med CS2. Även ifall vi inte spelat så länge tillsammans är chansen relativt stor skulle jag säga.

— Alla lag är väl upp och ner i det här stadiet av CS2. Man kan se matcher där lag vinner med typ 13-2 mot favoriter. Så chanserna är stora.

Vad skulle det betyda för dig och laget att ta sig dit?

— Det skulle betyda jättemycket. En annan har varit med länge i gamet så jag vet ju hur det känns, men det blir ändå lite känslor och endorfin och grejer.

— Det hade varit kul för de unga grabbarna och jag tror inte att afro har kvalat någon gång heller. Det hade varit kul för både kyuubii och MATYS att uppleva det.

Den lineup som Fnatic ställer upp med idag är relativt nykomponerad. Hur skulle du säga att den här femman utmärker sig gentemot tidigare upplagor av Fnatic?

— Det var en svår fråga... Ska jag vara ärlig vet jag nog inte ens själv. Det är så kort inpå så jag håller fortfarande på att lära känna grabbarna och så.

— Det här är väl första gången på länge som vi har väldigt unga killar. Vi har alltid känts som ett ungt lag, men när vi kollat snittåldern de senaste åren har vi varit bland de äldsta lagen trots att det känns som att vi är ett gäng 18-åringar. Nu är vi faktiskt unga på pappret. Förutom jag då, men jag är nog yngst i laget mentalt ändå.

Vårens Major blir den historiska första i Counter-Strike 2 och releasen har kantats av en hel del kritik. Jag tänkte att vi kunde avsluta med en fråga om hur övergången från CS:GO till CS2 varit för dig?

— Jag skulle säga att det har varit jäkligt bra. Jag har tyckt om att spela direkt från start. Obviously var ju inte spelet komplett för att spela på proffsnivå men potentialen finns i spelet och det viktigaste för mig är att det är roligt, annars hade jag inte fortsatt spela tror jag. Spelet är kul och tävlingsinstinkten finns ju fortfarande kvar.

— Jag är supernöjd med spelet och jag tror att det kommer att bli väldigt bra. Inom ett år eller under nästa år tror jag att det kommer att vara "färdigt", eller vad man ska säga.

För Fnatic väntar nu ett par veckor utan inplanerade tävlingsmatcher. Laget kliver in i grupp A i RMR-tävlingen i Bukarest den 14 februari.

Artikelbild: Karl-Filip Karlsson/Pinnacle
Videokälla: Elisa/Twitch

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..