×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Europa

Proffsspelare anklagas för fusk — slog ut svenskar i Major-kvalet

1
Den 24-årige proffsspelaren har bannats och hans lag diskvalificerats. Samtidigt kritiseras hanteringen av lagägaren.
Under måndagskvällen meddelade turneringsarrangören bakom onlineturneringen European Pro League att en spelare i The Prodigies europeiska femma stängs av från fortsatt spel i tävlingen på grund av fusk. Kort därpå meddelade arrangören bakom United21 att Prodigies stängs av även från deras tävlingar.

Det är den 24-årige estländska spelaren Alvar "consss" Rämman som pekas ut för att ha använt fusk. I de senaste dagarnas öppna Major-kval har consss och resten av The Prodigies femma deltagit under lagnamnet Real Madrid och då bland annat mött och slagit ut de svenska lagen Alliance och E-town Gaming.

I ett inlägg på X skriver European Pro League att beslutet föregåtts av en demo-analys och att man tagit del av "liknande åsikter från esport-communityt". I inlägget taggar arrangören den svenska före detta spelaren Robin "flusha" Rönnquist som under en sändning på Twitch kommenterat spelarens spelstil men utvecklar inte vad flusha har med beslutet att göra.

Spelaragenten Jérôme Coupez, som förutom att äga The Prodigies också representerar bland annat Mathieu "ZywOo" Herbaut, har öppet ifrågasatt arrangörens hanteirng av ärendet. I ett svar på inlägget skriver han att beslutet inte föregåtts av någon dialog eller presentation av bevisning.

"Så det verkar som att ni bannar en spelare som har spelat i ESL Challenger och till och med på LAN med oss utan några bevis eller samtal? Ni skrev till mig vid 23:00 medan jag sov och utan att ge mig någon ordentlig tid att svara eller kontrollera något diskade ni laget och gjorde ett uttalande", skriver Coupez och fortsätter:

"Jag förväntar mig en ordentlig diskussion och solida bevis för dessa påståenden. Jag har aldrig hört någon insinuera att den här spelaren kan vara fuskare eller hört några misstankar innan jag såg en YouTube-video av en före detta spelare som sa detta i morse".


Artikelbild: Pressbild/Synck och The Prodigies

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..