×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

16 svenskar överlever första dagen i det sista Major-kvalet

1
Tre helsvenska lag får kriga vidare i jakten på en plats i Majorn i Köpenhamn.
Under söndagen gick det fjärde och sista öppna europeiska Major-kvalet av stapeln. Hälften av alla deltagande lag fick under kvällen spela sina första spelomgångar och för svensk del var det totalt 16 spelare som får fortsätta kvalet på tisdag.

De svenska topplagen Eyeballers och Metizport vann båda samtliga sina matcher för kvällen och har därmed fortfarande chans att nå Majorn i Köpenhamn. Eyeballers tog sig till den sjätte spelomgången och får där möta Untouchables medan Metizport fortsätter i spelomgång fem mot Datura. För att avancera från det öppna kvalet krävs att man vinner i spelomgång nio.

Förutom de svenska topplagen lyckades också det svenska mixlaget 2 Dollar Spaghetti säkra en plats i den sjätte spelomgången efter att bland annat ha slagit ut Godsent som alltså missar Majorn i vår. Även den svenska AWP-spelaren Timothy "tvs" Sjöberg får fortsätta kvala på tisdag då hans lag Verdant tagit sig till spelomgång sex.

På måndagen fortsätter det öppna kvalet med den andra halvan av bracketen. Där återfinns flera svenska lag som Alliance, Kappa Bar, Lilmix, Boomerdemons och Johnny Speeds. Måndagens kvalmatcher börjar klockan 18:00.

Artikelbild: Daniel Sandström och Stephanie Lindgren
Videokälla: Pinnacle/Twitch

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..