×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Svenska lagen klättrar på Valves världsranking — missar ändå Major-invites

1
Det ser ut att bli en lång resa till Majorn i Köpenhamn för de svenska lagen.
Under måndagskvällen uppdaterade speltillverkaren Valve sin världsranking för den andra gången i december månad. Flera av de svenska topplagen fortsätter att visa en positiv trend och klättrar uppåt på rankingen.

Högst rankade bland de svenska lagen är fortsatt Eyeballers som den senaste veckan klättrat fem placeringar på världsrankingen och numera är rankade på plats 29 i världen (25 i Europa).

Även Alliance, som kommer från en stark period med flera tävlingsvinster på hemmaplan, klättrar tio placeringar och är nu rankade på plats 34 i världen (29 i Europa). Laget går därmed om Godsent som återfinns på plats 35 (30 i Europa).

Trots de svenska lagens positiva trend ser det dock inte ut som att något av lagen kommer att vara högt rankade nog för att få en direktinbjudan till någon av de senare faserna i vårens europeiska Major-kval.

Kvalet består av tre faser — öppna kval, stängda kval samt en sista RMR-tävling som spelas på LAN. Till RMR-tävlingen får 14 europeiska lag en direktinbjudan baserat på resultaten i 2023 års Major i Paris medan 16 lag kan få en inbjudan till de stängda kvalen utifrån deras rank på Valves världsranking.

Trots att både Eyeballers, Alliance och Godsent numera är rankade i topp 30 i Europa räcker det inte hela vägen då några av lagen som bjuds in till RMR-tävlingen har en lägre rank än svenskarna. Det får till följd att det i nuläget enbart är de 24 högst rankade europeiska lagen som kan räkna med en inbjudan till antingen RMR-tävlingarna eller det stängda kvalet.

För Eyeballers innebär detta att laget är en ynka placering ifrån att få en direktinbjudan till det stängda kvalet och därmed tvingas spela i de erkänt tuffa öppna kvalen i vår. För att laget ska slippa att spela i kvalet krävs att något av lagen som får en invite av någon anledning tackar nej.

Så rankas svenska lagen på Valves världsranking:
1. Eyeballers (29 i världen, 25 i Europa)
2. Alliance (34/29)
3. Godsent (35/30)
4. Metizport (44/36)
5. Sverige The Prodigies Sweden (132/91)
6. Sverige knasigT (182/111)


Artikelbild: Stephanie Lindgren

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..