×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

knasigT förlorar övertidsdrama mot Apeks — NIP överlever skräck mot 1WIN

1
Det blev två rejält spännande matcher för svensklagen i kvalet till IEM Sydney.
Det stängda kvalet till Intel Extreme Masters Sydney är igång. Den stora skrällen från det öppna kvalet knasigT ställdes mot Tim "nawwk" Jonasson och kompani i Apeks. Matchen startade på svenskarnas kartval, Overpass, och efter en tung start kunde de få med sig sex rundor från sin T-sida.

På CT-sidan började de nu komma tillbaka och tog till och med en ledning på 12-9 efter sex raka rundor. En viktig rundvinst för Apeks gjorde dock att matchen vände och nu tog det europeiska laget kommando. De fick också matchboll och det såg ut som att matchen skulle ta slut vid 16-14. Då bjöd talangen Arvid "avid" Åberg på ett strålande ACE som tog kartan till övertid. Efter två övertidsomgångar stängde dock Apeks kartan med 22-19.

Näst på tur var Anubis och återigen startade Apeks bäst. De fick med sig tio rundor till sidbytet och tog även de två inledande rundorna på sin CT-sida. Efter detta kom dock knasigT in i matchen, mycket tack vare det strålande spelet från avid. De hade kartboll vid 15-14.

Då hamnade Ludwig "Ludwig" Eriksson i en 1on3-situation där han plockade ner två personer. Men det gick inte hela vägen. Istället stängde Apeks även den andra kartan på övertid, 19-16.

Även Ninjas in Pyjamas startade sin resa i kvalet ikväll med en match mot 1WIN. Det ryska laget startade dominant på Nuke. NIP kunde bjuda på en stark T-sida men ledningen från 1WIN var för stor, 16-13.

Näst på tur var Ancient och där kunde NIP få en respektabel T-sida med nio vunna rundor. 1WIN gjorde även de en bra T-sida men hade problem med ekonomin. 16-12 och allt skulle nu avgöras på Overpass. Här var 1WIN stabilt det starkaste laget och kom upp i en ledning på 15-9. Men NIP gav inte upp. De vann runda på runda och tvingade kartan till övertid.

Och det räckte inte med en övertid, inte heller med två, inte heller med tre. Det tog hela fyra övertidsomgångar innan NIP tillslut kunde avsluta den imponerande upphämtningen.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..