×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

USA

Faze Clan kan bli uppköpta av Complexity eller Luminosity

1
Stora intressekonflikter kan komma till Counter-Strike när Faze Clan försöker rädda sin ekonomi.
Faze Clan har haft ekonomiska problem under en längre period. Sedan de börsnoterades på Nasdaq i juli 2022 har deras aktievärde sjunkit rejält och de blev i mars varnade av Nasdaq att de kunde bli borttagna. De har till 19 september att öka värdet.

Enligt uppgifter till Sports Business Journal så kollar nu Faze på två stycken förärvningsmöjligheter. Dessa är från Gamesquare och Enthusiast Gaming. Enligt SBJ så skulle en deal med något av dessa företag innebär någon form av aktiebyte samt infusion av pengar.

Om Faze skulle gå med Gamesquare skulle detta innebära stora intressekonflikter i flera esportgrenar men kanske framförallt i Counter-Strike. Gamesquare äger nämligen Complexity Gaming. Båda organisationerna är partners med Blast och ESL via Louvre-avtalet.

Enthusiast Gaming å andra sidan skulle inte innebära lika stora intressekonflikter för just CS. De äger Luminosity Gaming som inte haft ett CS-lag sedan 2019. De krockar dock med Faze i bland annat Call of Dutys franchise-liga CDL.

Artikelbild: Kalle Strömgren

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..