×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

USA

Faze Clan-stjärnan avslöjar: Förlorar flera miljoner kronor varje månad

1
Enligt profilen kostar organisationens lag enorma summor.
Under våren har vi flera gånger rapporterat om Faze Clans ekonomiska problem. Nu avslöjar en av Faze Clans största profiler, Nordan "Rain" Shat, att bolaget förlorar flera miljoner kronor varje månad på sina esportlag, rapporterar nyhetssajten Dexerto.

I en Instagram Story skriver Rain att Faze Clan förlorar hela 700 000 dollar (~7,4 miljoner kronor) varje månad på sina olika esportlag. I uppdateringen uttrycker Rain kritik mot bolagets strategi att vara verksamma i så många olika esporter.

"Om jag läste siffrorna för er hade ni tappat det. Vi är överinvesterade i hur många lag nu?" skriver Rain.

Källa: Rain/Instagram
Källa: Rain/Instagram

I skrivande stund har Faze Clan lag i Rocket League, Apex Legends, Rainbow Six Siege, PUBG, CS:GO och två lag i Valorant. Utöver deras lag har organisationen dessutom signat spelare i Super Smash Bros, FIFA och Fortnite.

Trots att satsningarna på esport är förenade med stora kostnader har Faze Clan inga planer på att skära ned sin esportsektion. I ett meddelande till bolagets aktieägare skrev bolagets ledning så sent som i slutet av mars att "esport kommer att fortsätta att vara en viktig drivkraft för varumärket Faze och en central punkt för engagemang för våra fans".

Artikelbild: Pressbild/Faze Clan och Jason Leung/Unsplash

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..