×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Ryssland

Putin ratar Counter-Strike i rysk esportturnering

1
Rysslands president tycker att Counter-Strike är för politiskt.
Rysslands president Vladimir Putin har beställt en ny esportturnering. Denna ska vara helrysk och ha flera olika spel ska spelas. Ett spel som dock inte kommer att vara med är Counter-Strike. Anledningen till detta ska vara att spelet är spelet ska vara för politiskt riktat.

Turneringen kommer att anordnas av Lesta Games, företaget som sköter spel som World of Tanks och World of Warships. Det kommer att vara just Lesta Games titlar som spelas men även spel från ryska utvecklare samt utvecklare från länder som har bra relationer med Ryssland.

Detta kan inkludera spel som League of Legends då Riot Games ägs av det kinesiska företaget Tencent. Då Counter-Strike ägs av amerikanska företaget Valve så var det nog en solklarhet att det inte skulle vara med.

Men spiken i kistan slogs av Moskva-chefen Gaukhar Aldiyarova som sa att spelet är för ensidigt sin täckning av politiska händelser i spelets universum.

Artikelbild: Valve, Kremlin.ru, CC BY 4.0 , via Wikimedia Commons

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..