×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

USA

Profilen avslöjar: Så mycket kostar Faze Clans CS-lag varje månad

1
Det är inte billigt att driva ett av världens mest framgångsrika CS-lag.
De senaste veckorna har Faze Clan-profilen Nordan "Rain" Shat uttryckt massiv kritik mot sin egen organisations bolagsledning delvis för dess beslut att satsa på att ha lag i så många esporttitlar. I en uppmärksammad video avslöjar nu Rain hur mycket pengar som varje esportlag kostar organisationen jämfört med vad som dras in.

Enligt Rain kostar det 576 000 dollar (~6,1 miljoner kronor) varje månad att ha igång CS-laget vilket gör laget till Faze Clans i särklass dyraste esportlag att bedriva. Samtidigt menar han att det går att koppla intäkter till laget som motsvarar 514 000 dollar (~5,5 miljoner kronor). Om Rains siffror stämmer skulle det innebära att Faze Clan förlorar 62 000 dollar (~666 000 kronor) varje månad på sitt CS-lag.

I videon påstår Rain att den enda esporttiteln som Faze Clan går plus på är PUBG Mobile som bolaget uppges tjäna 87 000 dollar (~935 000 kronor) på varje månad.

Faze Clan har i skrivande stund inte kommenterat videon och därmed varken bekräftat eller dementerat Rains uppgifter.

Se Rains video här:

Artikelbild: Kalle Strömgren och Rain/Youtube

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..