×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Frankrike

isak till final i Majorn — Gamerlegion vände och vann mot Heroic

6
Supersvensken Isak "isak" Fahlén kommer att spela i den historiska Major-finalen i Paris.
Fragbites Major-coverage presenteras i samarbete med Trocadero

Gamerlegion, med succésvensken Isak "isak" Fahlén i femman, säkrar en plats i finalen av Majorn i Paris. Laget skrällvann lördagens semifinal mot världstvåan Heroic med 2-1 i kartor.

För isak och hans Gamerlegion väntar nu final på söndag kväll där GL ställs mot vinnaren i lördagens andra semifinal som spelas mellan hemmahoppet Team Vitality och den svenska AWP-stjärnan Tim "nawwk" Jonassons lag Apeks.

Resultatet innebär också att Heroic, som coachas av den svenska legendaren Richard "Xizt" Landström, är utslagna ur turneringen. Danmarks starkaste femma slutar på en delad tredjeplats i den historiska sista Majorn i Counter-Strike: Global Offensive.


Semifinalen öppnades på Gamerlegions kartval Ancient. Även om Heroic vann den inledande pistolrundan var det Gamerlegion som kunde gå till halvtidsvila med en 10-5-ledning.

I den andra halvleken visade Heroic varför laget under våren varit ett av världens högst rankade lag. Trots fint spel av isak, som toppade scoreboarden för Gamerlegion, kunde danskarna säkra elva rundor på T-sidan och därmed ta ledningen i matchen efter 16-13.

På Inferno öppnade Heroic piggast igen med en vunnen pistolrunda, men med pengar på fickan kunde Gamerlegion ställa upp ett solitt försvarsspel under den första halvleken. GL var i knapp ledning med 9-6 efter 15 rundor.

Efter att Heroic vunnit sin fjärde pistolrunda för dagen kunde danskarna ta ikapp GL:s försprång och lagen höll jämna steg med varandra inledningsvis i den andra halvleken. Det krävdes 30 rundor innan vi fick ett avgörande och det var isak som stod för isak stod för kartans sista kills efter att ha vunnit en avgörande 1v2-clutch som fastställde resultatet 16-14 till GL.

Avgörandet på Mirage inleddes som samtliga halvlekar dessförinnan — med en vunnen pistolrunda för Heroic. Tack vare storspel från Majorns stora utropstecken Ivan "iM" Mihai kunde dock Gamerlegion säkra tio rundor på CT-sidan innan sidbytet.

Matchens sista pistolrunda blev till slut den första som Gamerlegion lyckades vinna. Tack vare pistolvinsten kunde laget snabbt rycka ifrån och stängde snabbt matchen med siffrorna 16-6. Matchens stora gigant iM avslutade kartan med 24 kills och 130 i ADR.

Artikelbild: Kalle Strömgren

7 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 7 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..