×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Frankrike

Heroic till semifinal i Majorn – Xizt vann svenska coachderbyt

2
Richard "Xizt" Landström och hans Heroic är klara för semifinal i Majorn i Paris.
Fragbites Major-coverage presenteras i samarbete med Trocadero
Det danska superlaget Heroic är klara för semifinal i Majorn i Paris. Laget vann tävlingens första kvartsfinal mot Faze Clan med 2-1 i kartor.

För svensk del innebär resultatet att Richard "Xizt" Landström blir den svenska coach som tar sig längst i den historiska sista Majorn i Counter-Strike: Global Offensive då den enda andra svenska coachen, Robert "RobbaN" Dahlström, slagits ut ur turneringen.

I Heroics semifinal, som spelas klockan 15:00 på lördag, får laget möta vinnaren i fredagens kvartsfinal mellan Isak "isak" Fahléns Gamerlegion och Monte.


Toppmötet mellan världens andra och tredje högst rankade lag inleddes på Faze Clans kartval Nuke. En stark inledande CT-sida från Heroic följt av ett spektakulärt ace av Martin "stavn" Lund lade grunden för Heroics kartvinst med siffrorna 16-14.

På Heroics karta Overpass var rollerna ombytta. Denna gång var det Faze Clan som inledde med att plocka 10 rundor på CT-sidan och sedan stänga kartan. Robin "ropz" Kool var serverns dödligaste på servern med 28 kills och kvitteringen var ett faktum efter Faze Clan-vinst med 16-12.

Avgörandet på Mirage inleddes på i princip samma sätt som de tidigare kartorna, det vill säga med ett solitt försvarsspel från laget som började på CT-sidan. Denna gång var det Heroic som kunde plocka hela 12 rundor i den första halvleken. Denna gång lyckades inte Faze Clan stå för någon comeback utan Heroic kunde stänga matchen genom kartseger med 16-6.

Artikelbild: Kalle Strömgren

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..