×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Frankrike

Stora protester i hela Frankrike — hur påverkar det Majorn?

1
Hur påverkar protesterna i Paris Majorn? Det svarar vi på i denna artikel.
Fragbites Major-coverage presenteras i samarbete med Trocadero
Det har under året pågått stora protester runt om i Frankrike, och framförallt i Paris. Detta är på grund av pensionsåldern i landet ska höjas från 62 till 64. Detta har lett till stor ilska i landet. Detta kom till en höjd under första maj, en stor dag för arbetarrörelsen både i Frankrike och hela världen.

Det uppskattas att runt två miljoner personer demonstrerade i Frankrike och att över 500 000 av dessa gjorde detta i Paris. Detta enligt fackföreningen Confédération Générale du Travai. Det blev även stora uppror där molotovs kastades mot poliser som använde båda tårgas och vattenkanoner, över 100 poliser skadades och 291 personer greps.

Nu är det endast fyra dagar till Majorn startar i just Paris. Hur kommer protesterna som pågått sedan januari påverka detta? Det verkar faktiskt inte påverka så mycket. Enligt nyhettssajten The Connexion, en sida som specialiserar sig på nyheter om Frankrike på engelska, så är inga protester planerade fören den 6 juni.

Upploppen under 1:a maj skedde mycket vid Place de la Nation, ungefär två kilometer från arenan där slutspelet ska spelas. Majoriteten av Majorn kommer dock att inte att spelas lika centralt som slutspelet.

Dust2.us rapporterar att de tidigare protesterna har varit väldigt planerade i förtid och då ingen är planerad under hela maj så ser det ut som att Majorn inte kommer att påverkas. Upploppen under 1:a maj skedde mycket vid Place de la Nation, ungefär två kilometer från arenan där slutspelet ska spelas. Majoriteten av Majorn kommer dock att spelas.

Artikelbild: Ministerie van Defensie, CC0, via Wikimedia Commons, Blast
Videokälla: Blast

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..