×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

olofmeister stoppades från att delta i Major-kvalet i sista stund

2
Den svenska legendaren stoppades från spel av admins strax innan kvalet skulle börja.
Kort innan den svenska legendarfemman Boomerdemons skulle kliva in på servern för att spela sin första match i det andra öppna Major-kvalet möttes laget av ett oväntat besked från kvalets admins. Olof "olofmeister" Kajbjer skulle inte tillåtas spela i kvalet.

Anledningen till beskedet angavs vara att olofmeister fortfarande har kontrakt med Faze Clan. Eftersom Faze Clan redan bjudits in till Majorns LAN-kval senare i vår fanns det en risk för att olofmeister i ett senare skede av kvalen skulle ställas mot det lag han har kontrakt med vilket skulle föranleda en intressekonflikt.

Även om beslutet var tekniskt korrekt kom det som en överraskning för Boomerdemons-spelarna då olofmeister tilläts spela samtliga matcher för laget under det första öppna Major-kvalet. I det första kvalet gick Boomerdemons till sextondelsfinal och var således bara två segrar ifrån att säkra en plats i de stängda Major-kvalen.

Överraskningen till trots passade spelarna på att skämta om situationen och gjorde ett försök att få hashtagen #FREEOLOF att trenda på Twitter. Patrik "f0rest" Lindberg höll också ett känslofyllt tal om förlusten av sin vän.


Trots det korta varslet lyckades Boomerdemons hitta en ersättare till olofmeister i form av den före detta Dignitas-spelaren Ludvig "HEAP" Alonso. Laget lyckades dock inte upprepa resultatet från det första kvalet och slogs senare under kvällen ut ur kvalet.

Boomerdemons ställde upp med följande femma:
Adam "friberg" Friberg
Patrik "f0rest" Lindberg
Christopher "GeT_RiGhT" Alesund
Jonas "Lekr0" Olofsson
Ludvig "HEAP" Alonso

Artikelbild: Stefan Romare

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..