×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Krönika: Jag vet inte ens om jag kommer att heja på NIP längre

3
Kommer jag att heja på NIP denna säsong? Det är en svår fråga att svara på.
Ninjas in Pyjamas är utan Hampus "hampus" Poser under hela säsongen. Det är ett rejält stort slag mot inte bara organisationen men svensk CS i sin helhet. Det är första gången någonsin som NIP inte har en svensk flagga. detta gör det svårt för mig själv att motivera mitt eget supporterskap.

Jag har följt Ninjas In Pyjamas i olika upplagor från 2007 när jag började följa CS. Det var direkt ett av mina favoritlag i 1.6 och Kungar av Counter-Strike gick varmt på datorskärmen. När de sen återvände till scenen i samband med CS:GO var det inga konstigheter vilket lag man höll närmast hjärtat.

Och det var inte för succén i starten som gjorde att man fortsatte följa dem. Det var profilerna, det var organisationen, det var framförallt det svenska laget. Trots att legendarer lämnat och att NIP under pandemiåren gjordes om helt så fanns det fortfarande kvar. NIP var inte bara det bästa svenska laget. Det var hela Sveriges lag.

Med tre svenskar var NIP fortfarande ett svenskt lag
Med tre svenskar var NIP fortfarande ett svenskt lag

Jag blev otroligt frustrerad när NIP valde att gå internationellt under förra året. Jag är fortfarande övertygad att det går att bygga ett Majorvinnande lag som pratar svenska. Men det är inte vägen de valt att gå. Med tre svenskar kunde jag, och alla vi på Fragbite, fortfarande med gott samvete kalla laget för ett svenskt lag. Detta är något som inte går denna säsongen.

Jag har extremt stor respekt för att NIP respekterar välmåendet hos sina spelare. Det är extremt viktigt och jag tycker att det är helt rätt att hampus ska ta en paus om han behöver göra det. Det är nog faktiskt helt rätt beslut att ta in Kristian "k0nfig" Wienecke också. Han är en fantastisk spelare som kan göra att NIP fortfarande håller sig relevanta under denna säsongen.

k0nfig är utan tvekan en fantastisk CS-spelare
k0nfig är utan tvekan en fantastisk CS-spelare

Men kommer jag vara ett lika stort fan av NIP denna säsong? Det är en svår fråga att svara på. NIP har under de senaste åren gjort flera beslut jag inte stått bakom. Rörelsen från Sverige har lämnat en avsmak i min mun som når kulmen när de nu helt plötsligt inte ens är ett svenskt lag längre.

Jag vill återigen säga att NIP i denna situationen gör helt rätt. De låter en spelare ta en paus. De tar in en spelare som kan skjuta hårt som tusan. Men besluten upp till den här punkten känns som de kunde undvikas. Nu står vi istället här med ett internationellt lag som jag inte känner lika mycket för. NIP kommer alltid ligga när mitt hjärta. Men är inte helt säker på om denna upplagan av laget är något jag kommer att heja på.

14 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 14 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..