×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Profilerna svarar: Detta är det svenska drömlaget 2022

1
Vi bad några av Sveriges främsta CS-kännare välja ut sitt svenska drömlag år 2022.
Sverige har sedan Counter-Strikes begynnelse varit ett av de bästa länderna i spelet. De senaste åren har vi dock tappat till andra nationer och nu börjar dessutom många lag satsa på internationella femmor.

Tydligast i detta är hur varken NIP eller Fnatic inte är helsvenska längre, Fnatic har till och med fler danskar än svenskar. NIP har nu tre svenskar men talar engelska. Men om man skulle bygga ett lag med bara svenskar, hur skulle det då se ut? Vi frågade några av Sveriges smartaste CS-hjärnor om detta.

Viktor “vuggo” Jendeby



Hampus "hampus" Poser
Fredrik "REZ" Sterner
Ludvig "Brollan" Brolin
Freddy "KRiMZ" Johansson
Jesper "JW" Wecksell

Viktor "vuggo" Jendeby (coach)

Motivering
Tyvärr har det stått relativt still i den svenska scenen under 2022, de spelare som presterat bäst ifrån Sverige har fortsatt göra det men inga nya ansikten har klättrar underifrån. Min drömfemma håller ihop även inför nästa år! vuggos drömfemma är helt oändrad från 2021 (reds. anm.)

Faruk “pita” Pita



Erik "ztr" Gustafsson
Fredrik "REZ" Sterner
Ludvig "HEAP" Alonso
Nicolas "Plopski" Gonzales Zamora
Tim "nawwk" Jonasson

Ahmed "abdi" Abdi (coach)

Motivering
Tror denna lina hade satt Sverige på CS-kartan igen.
Hade flyttat tillbaka REZ på den position han egentligen bevisat sig vara bland de bästa i världen på.

Plopski hade också fått spela på sin position och inte den roll han fick i NiP sista tiden. På awp hade jag lagt nawwk, men hade lika gärna kunnat testat namn som eera, jackinho, phzy eller draken.

ztr är lovande på IGL-positionen. Just den typen av spelare han är hade passat bra i den här femman där det är mycket firepower och starka karaktärer.

Avslutningsvis hade jag tagit in HEAP och skolat in honom ännu mer på lurk rollen. Tycker den rollen på senare tid gått ifrån att vara superpassiv à la 2014-style till att ha blivit mer aggressiv där spelare våga öppna upp en site själv på timing, tänk typ ropz eller Jabbi. HEAP har samma robot-aim som REZ, så han hade lätt klarat av att axla den rollen.

På coach positionen så hade jag slängt in ett wildcard som jag tror kommer växa och bli en av Sveriges främsta coacher och det är abdi från Young ninjas. Ödmjuk person som vill lära sig. Hahn har gjort ett grymt jobb med sitt lag sedan han tog över. Tidsfråga innan huvudlaget frågar honom.

Fredrik “JAEGARN” Kempf



Hampus "hampus" Poser
Fredrik "REZ" Sterner
Ludvig "Brollan" Brolin
Freddy "KRiMZ" Johansson
Linus "nilo" Bergman

Robert "RobbaN" Dahlström (coach)

Motivering
Sverige har ett fantastiskt stall av coacher, vilket känns tryggt för framtiden. Men även om flertalet har stuckit ut. Så måste jag säga att Majorsegern för Robban väger tyngst. Att ständigt leverera med sitt Faze och den ålderstigna Karrigan är otroligt starkt. Robert är en ledare av rang som han tagit med sig struktur och lagkemi som han stod för redan under åren som elitspelare i 1.6.

KRiMZ:
Han är så ständigt aktuell och har imponerat med det nya Fnatic som numera har en internationell spelstil. Freddy verkar ju som vanligt passa in som ett rinnande vatten, med en jämn nivå som gör att han alltid har en plats inom tier 1-CS.

Brollan:
Den ständiga diskussionen numera är ju om Brollan är Sveriges bästa spelare. I mina ögon är han ju det när det klickar för NIP. Men trots att träningsresultaten och formen in mot Majorn i Brasilien såg bra ut, så fanns inte riktigt formen där för laget. 2023 hoppas väl alla att vi ska ha 2-3 svensklag inom topp 20. Med åtminstone 2 spelare på internationella Hltv-rankingen. Tar Ludvig en plats där i år?

hampus:
Vilken IGL han varit för NIP, men nu satt i en position som rifler där han också har levererat! Jag mins fortfarande chocken i mångas ögon när THREAT tog in han i laget. Men han är verkligen den kompletta och orädda spelaren som gör grunden i vårt bästa svenska lag. Jag tror att han fortfarande har en växel till att lägga i nu när Aleksib ska leda Ninjas In Pyjamas under 2023.

REZ:
Fredrik Sterner är ju alltid aktuell här. Men att han numera AWP:ar har ju överrskat många, även om han i tidigare Ninjas In Pyjamas lineups drog upp snipern då med. Jag vill se mer av detta. Men tar med han här i mitt topp fem för att han är en så otroligt bra spelare, med högst potential som många av våra svenska stjärnor ofta nämner.

nilo:
Det går inte att blunda för skillsen som nilo kommer med. Han är en Brollan 2.0 som gör sig redo för tier 1-CS. Frågan är bara hur länge han själv vill vänta innan han tar nästa kliv. För det här är en extremt smart spelare som vet själv när han är redo. Aimet och besluten är på en hög nivå som visade vägen för Sveriges första akademi seger i WePlay.

Kalle "Hallonkraem" Strömgren

Bildkälla: Kim Eskilsson
Bildkälla: Kim Eskilsson


Hampus "hampus" Poser
Fredrik "REZ" Sterner
Ludvig "Brollan" Brolin
Freddy "KRiMZ" Johansson
Tim "nawwk" Jonasson

Daniel "djL" Narancic (coach)
Björn "THREAT" Pers (analytiker)

Motivering
Det finns tre solklara val och det är NIP-trion hampus, REZ och Brollan. Alla ska välja dessa och det är tydligt varför. Tyvärr har NIP gjort beslut jag inte håller med om, så som att sätta REZ på AWP och ta bort hampus från IGL.

hampus ska vara IGL. Med de andra spelarna jag har valt så kommer en liten dipp i frags inte vara ett problem. Han är Sveriges bästa IGL och Sveriges bästa spelare. AWP-rollen är det tuffa. Jag skulle kunna gambla med att köra REZ på den och ta in en ung talang som nilo som rifler men REZ är för bra med rifle för att spela AWP.

Det är AWP-rollen som är den stora frågan. Jag skulle egentligen vilja fuska och kasta in hallzerk eller nicoodoz men regler är regler. Vi har ingen solklar superspelare i Sverige just nu. Det finns ett par alternativ som phzy, hype, draken och JW men jag tror fortfarande att nawwk är det bästa valet. KRiMZ är Sveriges bästa ankarspelare som kan clutcha satan, perfekt.

På coachrollen tror jag starkt på djL. Det jag har sett på event när han står bakom laget eller under pauser mellan kartor ger mig all info jag behöver. Sen slänger vi in THREATs superhjärna som analytiker. Detta laget skulle vinna titlar.

Artikelbild: Kim Andersson och Kalle Strömgren

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..