×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Ukraina

Navi-profilen förklarar varför laget behåller ryska spelare: "Världen är inte svartvit"

1
Antonina "Tonya" Predko förklarar i en intervju varför Natus Vincere fortfarande spelar med ryska spelare.
Den ukrainska esportorganisationen Natus Vincere har på många sätt drabbats hårt av Rysslands invasion av Ukraina. Som en följd av kriget valde organisationen i mars att säga upp kontraktet med samtliga ryska akademispelare för att undvika att organisationens pengar ska betalas i rysk skatt.

De ryska spelare som varit kontrakterade till Natus Vinceres huvudlag i CS:GO och Dota2 har dock fått fortsätta spela för organisationen, något som många ukrainska fans har ställt sig frågande kring. I en intervju med den ukrainska kommentatorn Aleksei "yXo" Maletskyi förklarar Antonina "Tonya" Predko, som jobbar för Navi, anledningen bakom beslutet.

— Om vi skulle demontera de här lagen och kicka alla ryska spelare skulle det också påverka alla ukrainare som jobbar med laget och som befinner sig i skyddsrum i Kiev. De kämpar med att försörja sina familjer, säger hon.

— De flesta av mina kollegor är från Ukraina och ser man det ur den synvinkeln får man ställa sig frågan hur mycket det skulle skada våra ukrainska medarbetare som har familj och som går genom tuffa tider. Vi lever inte i en svartvit värd, varje person som inte är beredd att kompromissa är oklok.

I intervjun säger Tonya också att hon känner till de ryska spelarnas inställning till kriget och att det varit en viktig faktor till varför hon känner sig bekväm med att låta dem spela i laget.

Navis ryska spelare Denis "electronic" Sharipov och Ilya "Perfecto" Zalutskiy har båda bett om att få spela under neutral flagg i turneringar.

Se hela intervjun med Tonya nedan

Artikelbild: Pressbild/Natus Vincere

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..