×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Major

KRiMZ inför Majorn: "Känns väldigt skönt att vara tillbaka"

1
Freddy "KRiMZ" Johansson är tillbaka i Majorsammanhang för första gången sedan 2019. Här är hans tankar inför höstens största CS-turnering.
Fnatic har under de senaste åren fallit från toppen rejält. De har inte spelat en Major sedan IEM Katowice 2019. Men nu är de tillbaka och detta innebär framförallt att Freddy "KRiMZ" Johansson ska spela en Major igen.

Vi tog ett snack med den svenska legendaren för att få hans tankar om Majorn, den nya femman och mer.

Först och främst. Detta är den första Majorn du kommer att spela sen Katowice 2019. Hur känns det egentligen att vara tillbaka?

— Känns väldigt skönt att vara tillbaka inne i cirkeln så att säga. Det har varit alldeles för länge utan att komma in igen. Men det är lite pressat också eftersom man vill ju komma långt också. Det blir ju lite extra nervöst.

Är det någon speciell känsla eftersom det är Brasilien?

— Brasilien är ju ett spännande land, inget resmål jag hade velat åka till annars. Väldigt långt och lite rädd för alla sjukdomar de har med gula febern sånt där man fick spruta i vaccin för. Men communityn där är ju väldigt stor. Så det ska bli sjukt coolt att se hur det är inne i arenan.

Fnatic har utan tvekan varit upp och ner de senaste åren. Nu har ni en fast femma och det känns som det börjar bära frukt. Hur är dina tankar kring denna femma?

— Denna femma känns väldigt ung trots att vi har många äldre personer i laget. Vi har en väldigt ung aura i gruppen. Den yngsta vi har är väl Nico "nicoodoz" Tamjidi och han är väl 21-22. Och den som är äldst är väl Fredrik "roeJ" Jørgensen som är 47 år eller någonting. Men vi har fortfarande en ung humor och vill utvecklas, vi gillar att grinda.

Ni ställs mot Cloud9, en av Majorns favoriter, i den första matchen. Hur ser du på den matchen?

— C9 är ett väldigt bra lag och väldigt jobbiga att möta, de är väldigt skickliga spelare individuellt. Deras spelstil är inte så annorlunda från vad vi spelar, väldigt öppet och väldigt individuellt baserat. De är sjukt duktiga, det kommer bli väldigt tufft.

I laget har du ju nu två spelare från gamla CPH Flames som under de senaste två Majorsen kanske överpresterade och slog utanför sin viktklass. Känns det skönt att ha det i laget nu när ni ändå inte är stora favoriter?

— Att inte vara favoriter spelar inte så stor roll för mig. Det är väl alltid kul att vara favorit. Men haha. Helt ärligt tror jag aldrig vi har haft fans-övertag om vi inte mött något mindre lag utan några fans. Så det spelar inte så stor roll för mig.

Vad har ni satt upp för mål för Majorn? Är det Legends Stage som gäller eller känner du att ni kan slåss om en slutspelsplats?

— Vi tar det nog match för match skulle jag säga. Men mitt personliga mål är att komma till Legends skulle jag säga. Men som sagt det är många bra lag och som CS spelas idag så kan alla verkligen slå alla, förutom när Navi var på sin topp. Men till och med Navi och Faze har ju vacklat av lite, så allt kan hända.



0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..