×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sponsrat inlägg

Lista: 5 gånger CS-stjärnor visade upp fint sportmannaskap

2
Om det är något som man alltid kan uppskatta så är det fair play. Därför har vi tagit fram fem ögonblick ur CS:GO-historien som visar upp riktigt fint sportmannaskap.
Artikeln presenteras i samarbete med Trocadero

1. TAZ försvarar olofmeister från buande fans

Efter att Fnatic vunnit semifinalen mot Virtus.pro i ESL One Cologne 2015 blev Olof "olofmeister" Kajbjer intervjuad på scenen. Det blev inte mycket intervju då den svenska legendaren blev överröstad av buande VP-fans.

Scenvärden OJ Borg försökte få fansen att sluta bua utan att lyckas. Då klev ytterligare en legendar ut på scenen. Den dåvarande VP-spelaren Wiktor "TaZ" Wojtas tar tag i micken och ber publiken att respektera olofmeister. Efter ingripandet fick olofmeister istället applåder.

2. s1mple utnyttjar inte situationen utan pausar matchen

Under finalen av Dreamhack Masters Marseille 2018 pausades matchen från ingenstans. Teknikstrul trodde många, men så var det inte.

Pausen fick sin förklaring när kommentatorerna meddelade att det var Oleksandr "s1mple" Kostyliev som pausat. Stjärnan såg en reflektion av radarn i glaset på båsen som användes vilket innebar en fördel som han lätt kunnat utnyttja. Istället för att använda sig av den oväntade fördelen pausade s1mple matchen och bad arrangören att lösa problemet.


3. Titan vägrar ta vinsten efter teknikstrul hos Hellraisers

Under säsong 4 av Fragbite Masters ställdes de två världslagen Titan och Hellraisers mot varandra. Det ukrainska laget hade ledningen med 15-14 och hade i den 30:e rundan lyckats ta ner fyra Titan-spelare. Ensam kvar var lagets IGL, Kévin "Ex6TenZ" Droolans.

Han lyckades ta ner tre spelare men snart märkte alla att något var skumt. Alla i Hellraisers, som under denna tiden var på bootcamp, hade laggat ur. Två spelare kunde till slut försöka sig på en retake men då var det för sent.

Det var nu Titan visade prov på sant sportmannaskap. När övertiden skulle börja valde alla spelare i Titan att lämna servern. De visste att de inte skulle vunnit rundan egentligen och valde istället att ge Hellraisers vinsten i matchen.

4. s1mple fuskar med publiken men räddar situationen direkt

Kan man fuska med hjälp av publiken? Ja lite i alla fall. Detta demonstrerade s1mple under kvartsfinalen av ESL One Cologne 2018 mot Fnatic. Genom att låtsas se någon genom väggen ett par gånger kunde han till slut höra publiken jubla vilket gjorde att han kunde förstå att någon stod där.

Men istället för att utnyttja situationen valde s1mple att kasta iväg sin pistol och därmed avslöja sin egna position.

(5:45 i klippet)

5. ENCE använder sina egna pauser för att hjälpa LDLC

Under onlinekvalet till den europeiska minorn 2016 spelades en match mellan LDLC och ENCE. Under matchens första karta fick Alex "ALEX" McMeekin strömavbrott. Reglerna tillät inte laget att ta in en inhoppare och LDLC hade begränsad tid att ta timeouts, både taktiska och tekniska.

ALEX fick hjälp av sin pappa som körde honom över hela staden till en plats där han kunde fortsätta matchen. Men tiden rann ut och alla LDLC:s timeouts var slut. Då valde ENCE att använda sina timeouts för att dryga ut matchen så långt som möjligt. Tyvärr var LDLC till slut tvungna att avsluta första kartan med en man kort.

När det var tid för nästa karta vägrade ENCE att starta matchen förrän LDLC var fulltaliga och ALEX kunde tillslut hinna fram och spela klart matchen på riktigt. ENCE som var så snälla lyckades vinna även den andra kartan och säkrade en plats i minorn.

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..