×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Sponsrat inlägg

Topplista: Världens 5 bästa supportspelare vårsäsongen 2022

1
De spelare som alltid höjs till skyarna är de som skjuter hårdast eller drar flest klipp. Men de andra då? De som gör det möjligt för sina madfraggers att skina, ska inte de få lite uppmärksamhet? Jo det tycker vi. Därför har vi tagit fram en lista på årets hittills bästa supportspelare.
Artikeln presenteras i samarbete med Trocadero

Support i CS:GO är en roll som är svår att definiera. Till skillnad från andra spel finns det ju inga tydliga roller i Counter-Strike. I den här artikeln har vi tittat på olika typer av statistik och rett ut vad denna statistik faktiskt innebär.

En term vi kommer att använda oss av är AST. Det står för Assist, Survive och Trade. Detta räknas ut procentuellt på alla rundor som spelas. Om en spelare har 10% i AST har denna spelare alltså fått en eller flera assiter, överlevt eller blivit tradead i 10% av dess spelade rundor.

Patrick “es3tag” Hansen

Foto: Kalle
Foto: Kalle "Hallonkraem" Strömgren

Det svenskaste vi har att lyfta i denna lista är faktiskt en dansk. Men Patrick “es3tag” Hansen spelar ju för Ninjas In Pyjamas så det finns åtminstone någon sorts koppling till Sverige. Enligt statistik från CS:GO-sajten HLTV är es3tag en av de spelare i världen som är bäst på att supporta sina lagkamrater mot topp 10-motstånd samtidigt som han under våren också levererat en hel del AWP-kills.

Något som es3tag också gör otroligt bra är hans användande av flashbang-granter. Han är en av de spelare som lyckas bäst med sina flashar och intressant nog är hans flash-statistik bättre ju svårare motståndare han ställs mot. Det blir väldigt mycket lättare för hans svenska lagkamrater att fraga någon som inte ens ser dem.

Andreas “Xyp9x” Højsleth

Foto: Kalle
Foto: Kalle "Hallonkraem" Strömgren

När resultaten är svaga för Astralis pekar många på Andreas “Xyp9x” Højsleth som den svaga länken i laget. Men om man utvärderar honom som en supportspelare istället för hans gamla titel som clutchminister så tillför han faktiskt mycket för Astralis.

Mot lag som är rankade högt på världsrankingen har Xyp9x en AST på 22.8%, näst högst av alla spelare. Något som gör att han sticker ut lite extra är hans assister. Han har högst antal assister per runda med 0.18. Det kanske bara betyder att han inte aimar lika bra längre, men hans lag tradear i alla fall hans kills.

Timofey “interz” Yakushin

Foto: Kim
Foto: Kim "bruiser" Andersson

Mot motståndare som befinner sig på en topp 20-plats på HLTV:s världsranking är Timofey “interz” Yakushin den spelare med högst AST av alla. Han ligger på hela 27.6%. Bara denna statistiken gör att han direkt förtjänar en plats på listan.

Något som Cloud9-spelaren är extra bra på är att överleva. Genom att inte ta onödiga dödsfall lyckas interz ofta spara vapen som laget kan använda till att vinna nästkommande rundor. Tillsammans med lagkamraten Dmitry “sh1ro” Sokolov är interz den spelare som dör minst mot topp 20-motstånd, endast hälften av alla rundor han spelar.

Audric “JACKZ” Jug

Foto: Kalle
Foto: Kalle "Hallonkraem" Strömgren

Det är inte ofta man tänker på en hård entryfragger som supportspelare. Men att öppna upp en site är extremt viktigt för att skapa yta till sina medspelare. Detta är något som G2-spelaren gör otroligt bra likt den svenska legendaren Adam “friberg” Friberg under den tidiga NIP-tiden.

Även om JACKZ inte är lika dominant som friberg under sina bästa dagar så lyckas 30-åringen ofta ta sig in på siten och få bra information. Mot topp 10-lag ligger hans AST på 21.2% vilket innebär att han antingen får en assist, blir tradead eller överlever i en femtedel av alla rundor mot de bästa lagen i världen.

Marco “Snappi” Pfeiffer

Foto: Kalle
Foto: Kalle "Hallonkraem" Strömgren

ENCE Esports danska veteran Marco “Snappi” Pfeiffer är kanske bäst i världen på att använda flashbang-granater. Vid en första anblick ser Snappis flashbang-statistik kanske inte mycket för världen ut, men djupdyker man i siffrorna kan man se hur viktiga 32-åringens flashar är.

Att Ence under våren tagit steget till att bli ett topplag att räkna med beror mycket på att laget hittat formeln för att besegra de bästa lagen i världen. Det är också mot topp 10-lag som Snappis granatspel är som bäst. 85 % av danskens flashar får effekt mot en motståndare, en siffra som inte någon annan spelare når upp i.

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..