×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Sverige

Ninjas In Pyjamas inbjudna till Svenska Cupen i CS:GO: "Ett jättebra initiativ för att främja svensk CS:GO"

4
För första gången sedan 2015 ställer Ninjas In Pyjamas upp i en nationell Counter-Strike-tävling.
Fragbite meddelar idag att Ninjas in Pyjamas blir det första laget som får en inbjudan till Svenska Cupen i Counter-Strike 2022. Sveriges högst rankade lag får en direktplats till turneringens slutspel som spelas i början av oktober.

– Vi är extremt glada över att välkomna Ninjas In Pyjamas in i Svenska Cupen. Det här är turneringen som på riktigt ska avgöra vilket lag som är Sveriges bästa CS:GO-lag och det är då en självklarhet att Sveriges mest etablerade femma ska vara med, säger Daniel Pereaux, vd på Fragbite.

Det är första gången sedan 2015 som NIP ställer upp i en nationell CS:GO-tävling. Senast laget var med i en helsvensk turnering var i Esport-SM 2015 där laget slutade etta efter att ha besegrat Team Acer i finalen.

Erik Wendel, Director of Team Operations på Ninjas in Pyjamas, ser Svenska Cupen som en möjlighet för NIP att bidra till att stärka den svenska Counter-Strike-scenen.

– Svenska Cupen är ett jättebra initiativ för att främja svensk CS:GO. Återväxten är otroligt viktig för oss; i början av förra året startade vi vår egen akademisatsning med förhoppningar om att öka intresset för CS:GO nationellt. När vi nu ställer upp med a-laget så är det av samma anledning. CS:GO och annan e-sport behöver få mer uppmärksamhet för att fortsätta växa, säger han.

Svenska Cupen arrangeras av Fragbite i samarbete med Expressen och spelas under höstsäsongen 2022. Turneringen är uppdelad i tre faser – de öppna kvalen, gruppspelet och slutspelet. De öppna kvalen spelas online i slutet av augusti och början av september. Gruppspelet – som också spelas online – äger rum i september och slutspelet spelas i LAN-miljö den 7–9 oktober inför publik i Space Arena i Stockholm.

Läs mer om Svenska Cupen på svenskacupen.gg.

Artikelbild: Pressbild/Svenska Cupen

6 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 6 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..