×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Brasilien

Efter CS:GO-talangens tragiska död – organisationen bötfälls 750 000 kronor

1
Bortgångna Matheus "brutt⁠" Queirozs familj får skadestånd av Imperial.
Den bortgångna Imperial Esports-stjärnan Matheus "brutt" Queirozs familj får skadestånd betalt av Imperial efter domslut. Detta rapporterar Dexerto.

Den forna Imperial-stjärnan dog i ett sjukhus i Rio de Janeiro som 19 år gammal i slutet av 2019 på grund av en ospecifierad infektion på nervsystemet. En vecka innan bortgången hade brutt lämnat Imperial-huset i São Paulo efter huvudvärksbesvär för att återhämta sig i Rio nära familjen.

Enligt uppgifterna var brutts korta vistelse i Imperial-huset ha kommit med ett flertal inskrivningar till sjukhus där läkare inte lyckades diagnostisera spelarens problematik.

Nu menar en brasiliansk domare att Imperial misslyckades med att fullfölja sin juridiska plikt kring spelarens hälsa och att organisationen indirekt bidragit till spelarens bortgång.

"Strukturen i spelhuset lämnade lite till fantasin, till den grad att atleten inte kunde äta hälsosamt eller sova ordentligt. Det är uppenbart att han i den här situationen inte kunde förbättra sig fysiskt, vilket blev synligt för alla som var i kontakt med honom, på grund av de tre eller fyra resorna till offentliga sjukhus på mycket kort tid.", skrev domaren i sitt domslut.

Domaren har bötfällt organisationen att betala skadestånd till familjen på ca 750 000 kronor. Imperials försvarsadvokat menar att organisationen kommer att överklaga domen då Imperial enligt honom gjorde allt de kunde i stöd för både brutt och hans familj.

Artikelbild: Pressbild/Team Reapers

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..