×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Övrigt

Profilen rasar efter ESIC:s friande: "Hade seriöst övervägt att stämma dem"

1
Luis ”Peacemaker” Tadeu bannades inför Majorn och fick sin avstängning hävd kort efter Majorns slut.
Luis "peacemaker" Tadeu bannades inför Majorn i Antwerpen och stoppades från att delta. Nu lyfter ESIC avstängningen och väcker starka reaktioner från profilerna i CS-gemenskapen.

Enligt tidigare utredning ska Peacemaker ha varit en av flera coacher som använt sig av "coach-buggen" vilket resulterade i en avstängning av ESIC inför Majorn i Antwerpen. Trots utredningen har Peacemaker nu rentvått sitt namn och fått avstängningen lyft, lagom till att Majorn är över.

Bland de upprörda profilerna skriker analytikern Janko "YNk" Paunović på Twitter att omständigheterna är skamfulla och att ett förhastat och slarvigt arbete var utfört av ESIC. Han föreslår även att Peacemaker borde stämma ESIC för den tillsynes felaktiga avstängningen.

"Så peacemaker blir bannad av ESIC precis innan Majorn och nu tar de bort avstängningen? Vart var aktsamheten? Om jag var han hade jag kokat, vi snackar om en jävla Major och han representerade även sitt land! Jag hade seriöst övervägt att stämma ESIC över detta.", skriver YNk på Twitter.

Chefsredaktören på HLTV, Striker, delar också sina tankar kring situationen på Twitter.

"Vad nu än den rättvisa processen är hos ESIC så har peacemaker tillsynes missat en Major för ingen annan orsak än att de påskyndade beslutet och gav inte tillräckligt med tid för en överklagan. Förhoppningsvis kommer ESIC ge en förklaring.", skriver Striker.

Från Peacemakers uttalanden verkar han lugn och tacksam för att avstängningen lyfts så att han kan fortsätta jobba som vanligt. Han skriver i sitt pressmeddelande att hans motargument till ESIC accepterades och att ett officiellt uttalande från ESIC kan väntas komma inom kort.

Artikelbild: Stephanie Lindgren/Dreamhack

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..