×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Belgien

Faze Clan vinner Majorn i Antwerpen — besegrar Natus Vincere i finalen

2
Faze Clan vinner en historisk Major-titel efter att ha besegrat de regerande mästarna med 2-0 i finalen.
Faze Clan tar sin första Major-titel i organisationens historia. Det står klart efter att laget besegrat de regerande Major-mästarna Natus Vincere i kvällens final med 2-0 i kartor.

Faze-spelaren Håvard "rain" Nygaard var finalens i särklass bästa spelare. Norrmannen, som radat upp fina prestationer under turneringen, låg i toppen av scoreboarden på bägge kartorna och vann flera rundor åt sitt lag nästintill på egen hand.

Förutom att det är organisationens första Major-titel innebär vinsten också att Faze Clan blir det första laget i CS-historien att vinna en Major med en uppställning bestående av fem spelare från olika länder.


Matchen inleddes på Faze Clans kartval Inferno och det såg länge ut som att Faze skulle ta en bekväm vinst på kartan. Någon bekväm seger blev det dock inte.

Trots att Faze Clan hade en 12-5-ledning efter 17 rundor lyckades Navi tack vare strålande T-spel från Valeriy "b1t" Vakhovskiy och Ilya "Perfecto" Zalutskiy kriga sig tillbaka i matchen. De regerande mästarna gick till och med förbi och upp hade ledningen med 15-13. Finn "karrigan" Andersens mannar kämpade dock fram en övertid som laget sedan lyckades vinna med 19-16.

Natus Vincere överraskade många och valde Nuke, en karta som Faze Clan är erkänt duktiga på, som sitt kartval i finalen. Och det var mycket riktigt Faze Clan som öppnade kartan bäst. rain storspelade på CT-sidan och efter 15 rundor var ställningen 10-5 till Faze Clan.

I den andra halvleken ställde Navi upp ett starkt försvar men rains fantastiska form på kartan höll i sig. 27-åringen stod för sitt livs match när han genom 30 kills och 132(!) ADR ledde Faze Clan till en 16-10-seger på kartan som innebar att laget säkrade Major-titeln.

Artikelbild: Pressbild/PGL

7 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 7 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..