×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Kanada

Faze-stjärnan sågar Valorant-spelare: "Vill bara ha enkla pengar"

1
22-åringen anser att arbetsmoralen och drivet är för lågt hos nordamerikanska CS-spelare.
Faze Clans stjärnrifler Russel "Twistzz" Van Dulken blev nyligen intervjuad av nyhetssidan Dust2. Intervjun har efter publiceringen för en vecka sen blivit mycket omtalad.

I intervjun pratar den 22-åriga kanadensaren bland annat om läget inom den Nordamerikanska CS-scenen. Han säger själv att läget där är förfärligt, och att det till stor del är för att många spelare gått över till Valorant. Enligt honom var spelarnas motivation att det fanns lätta pengar där, eftersom Valorant-scenen är så pass ny, och för att spelarna inte hade arbetsmoralen som krävdes inom CS.

NA-scenen har krympt de senste åren, och de enda stora organisationerna som fortfarande satsar starkt på nordamerikanska spelare är Team Liquid, Evil Geniuses, och Complexity Gaming.

Twistzz uttalande har blivit mycket omtalat på sociala medier. Många av CS-spelarna som bytt till Valorant var en del av tier ett eller två-scenerna, och kände att de var tvungna att byta spel. Cloud9s Valorantkapten Anthony "vanity" Malaspina säger själv att han och hans lagkamrater i Chaos Esports Club blev organisationslösa för att Chaos inte längre kunde ha ett CS-lag, trots att de lokalt haft massiv succé.

Många pekar även på ESL:s Louvre-överenskommelse som en anledning till varför stor del av proffsscenen gick ner så fort, då man anser att det minskar mindre organisationers chans att ta sig upp på den absolut högsta nivån. Ett av de 15 lagen i överenskommelsen är Faze. Från 2015 till 2020 anordnade ESL NA Pro League, men i de två sista iterationerna tog de bort chansen för tier två och tre lag att kvala in genom två av de tillgängliga sätten.

Artikelbild: Kalle Strömgren

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..