Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Belgien

Astralis missar chans att säkra Legends Stage-plats — ödesmatch väntar imorgon

1
Danskarna får en ny chans att säkra Legends Stage-plats imorgon.
Astralis lyckades inte säkra en plats i nästa fas av Majorn idag. Danskarna förlorade sin första bo3-match för turneringen med 0-2 i kartor mot Team Spirit och kommer att få spela en direkt avgörande match imorgon.

För Spirit innebär segern att laget säkrar en plats i Legends Stage, vilket är en förbättring jämfört med lagets resultat i Stockholms-Majorn. Då förlorade Spirit mot just Astralis i den avgörande Challengers Stage-matchen.

Matchen inleddes på Spirits kartval Overpass. Astralis hade en bra start på kartan och gick till halvtidsvila med en 10-5-ledning. Team Spirit, med Abdul "degster" Gasanov i spetsen, lyckades dock vända underläget till vinst med 16-12 tack vare ett vattentätt försvarsspel i den andra halvleken.

På danskarnas kartval Ancient blev det sedan en ensidig historia. Efter att Spirit tagit tio rundor som CT lyckades ryssarna sedan vinna pistolrundan i andra halvlek och konvertera till fem raka rundvinster. Astralis fick bara en rundvinst i den andra halvleken och kartan slutade 16-6 till Spirit.

Artikelbild: Kalle Strömgren