×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Major

Lista: Här är de tre lagen som kan överraska rejält i Challenger Stage

1
Det finns favoriter i Challengers Stage. Men det finns också rejäla uppstickare. Dessa tar vi en kik på i denna artikel.
I morgon startar Majorn i Antwerpen med Challengers Stage. Där ska 16 lag bli 8 under fyra dagars tävlande. Det finns ett par stora favoriter men om historien visar oss någonting så finns det stor risk för upsets.

Storfavoriterna som de flesta väntar sig ta sig vidare är ENCE Esports, G2 Esports, Astralis, Outsiders, Team Vitality och Team Liquid som ligger på 4:e till 13:e plats i HLTV:s världsranking. Men de andra lagen då? Detta är bara sex lag av åtta lag och vissa av dessa kan även chokea. Så vilka lag har stört chans att överraska?

Detta är inte en lista där jag säger exakt vilka jag tror kommer att ta de två sista platserna eller till och med platser än det. Detta är mer en lista som fokuserar på varför lagen i listan kan överraska på deras egna sätt. Många av lagen som inte är med är nog faktiskt de som har högre chans att ta sig vidare.

Bad News Eagles

Bild: Kalle
Bild: Kalle "Hallonkraem" Strömgren

Det kosovanska laget är kanske det roligaste laget att kolla på just nu. Inte bara på grunda v deras askungen-historia från majorkvalet. De har en väldigt speciell spelstil som kan överraska många. Detta gör de dels väldigt roliga att kolla på men också lite svårare att lista ut.

Laget som är uppbyggd av spelare som blivit stora genom FPL lever lite kvar i den puggiga stilen. Såklart har de nu en djupare playbook så som alla andra storlag. Men de är ett lag som verkligen bara springer, likt ENCE i vissa situationer.

Denna spelstil går inte alltid bra. Om de möter ett väldigt taktiskt och långsamt lag som spelar på sin högsta nivå så kan de nog inte vinna. Men om de ställs mot ett lag som kanske inte spelar på sin absolut högsta nivå men de gör de själva så kan de med vinna matchen bara på momentum.

Renegades

Bild: João Ferreira/PGL
Bild: João Ferreira/PGL

Det australiska laget har länge varit en favorit hos mig. Lagets personligheter har gjort de svåra att inte gilla. Men de har också visat på bra spel. De gick genom det asiatiska majorkvalet på en andraplats efter vinster mot landsmännen i LookingForOrg samt det kinesiska laget Tyloo.

Om vi kollar på deras senaste resultat utanför det så har det kanske inte varit allt för imponerande. De fick lämna IEM Katowice redan i Play-in efter en jämn förlust mot OG och en rätt så tuff förlust mot Entropiq. Efter majorkvalet åkte de även otippat nog ut ur det öppna kvalet till IEM Dallas mot ett rejält okänt australiskt lag.

Men trots detta ser jag laget som något som absolut kan överraska. Många har satt laget som ett lag som kommer att gå 0-3 men jag håller inte riktigt med. De är utan tvekan det bästa laget från Australien och har många gånga slagit över sin viktklass. De har också en mer traditionell spelstil. Detta kan vara till en stor fördel, speciellt mot de lägre rankade lagen.

Forze

Bild: Kalle
Bild: Kalle "Hallonkraem" Strömgren

Det laget som jag kanske har svårast att motivera. Det är något med Forze som bara skriker uppstickare. Andrey "Jerry" Mekhryakov som lett laget sedan hela 2017 har gjort något med denna uppställning som är riktigt spännande.

I majorkvalet förlorade de två matcher, först mot Heroic och sen mot Natus Vincere. Men de slog OG, Gamerlegion och Saw. Kanske inte de bästa lagen.

Forze har inte en lika spännande spelstil som Bad News Eagles. De är inte lika intressanta som Renegades. Men det är något med detta laget. Det kanske bara är magkänsla. De kanske inte tar sig vidare till Legends Stage men det är ett lag som kan slå ett mycket bättre lag och förstora Buchholz-systemet för alla andra.


Artikelbild: Kalle "Hallonkraem" Strömgren, João Ferreira/PGL

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..