×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Major

Onliners och askunge-historia — här är Majorns största storylines

1
Vilka lag är favoriter? Kan askunge-historien fortsätta? Dessa frågor och fler kan vi få svar på i denna Major.
Majorn handlar inte bara om vilka som faktiskt vinner. Det finns mycket mer. Vi får kommer i denna Major få svar på några riktigt intressanta frågor. Vi har i denna artikel listat de största och mest intressanta storylinesen.

Kommer Ex on The Beach-stjärnan förlora sin första Major?

Bild: Joao Ferreira/PGL
Bild: Joao Ferreira/PGL

Det är en otroligt intressant statistik att Lincoln "fnx" Lau har vunnit alla Majors han har spelet. Den brasilianska veteranen har deltagit två Majors och vunnit båda. Dessa var MLG Columbus 2016 och ESL One Cologne 2016.

fnx har varit en stor del av CS-scenen redan sedan 2005. Han deltog i i många stora lag redan i 1.6 innan och en snabbis hoppade över till Source. Och sen vet nog de flesta om hur bra han var i CS:GO.

Han har nu även gjort sin premiär i brasilianska versionen av Ex on The Beach. Det är något otroligt med att ha haft en 15 år lång CS-karriär samtidigt som han har hunnit med att bli reality-stjärna i sitt hemland. Men det som är mest imponerande är att han aldrig har förlorat en Major.

Kan den kosovanska askunge-historien fortsätta?

Bild: Kalle
Bild: Kalle "Hallonkraem" Strömgren

Det blev nästan en för perfekt historia under majorkvalet för Bad News Eagles. Det kosovanska artikel hade precis fått en otroligt intressant artikel skriven om sig av HLTV. En artikel som på något sätt blev en spådom för laget.

De gick inte in som favoriter alls i kvalet. Men med deras helt egna spelstil lyckades de säkra den sista platsen på ett enastående sätt. 16-14 på den sista kartan.

Lagets otroliga firande har nu sett hundratusentals gånger och det känns som de har blivit allas nya favoritlag. Detta firande kostade även laget pengar, något som troligtvis var värt det. Jag vill inget hellre att denna historia fortsätter från deras internetcafé till deras möte med Kosovos premiärminister till något ännu större. Jag tror också att hela CS-världen håller med mig.

Är det dags för onliner-namnet att försvinna?

Bild: Kalle
Bild: Kalle "Hallonkraem" Strömgren

Under online-eran var det två lag som dominerande CS-scenen, Gambit Esports, som nu spelar för Cloud9, och Heroic. De har dock inte lyckats prestera lika starkt när de väl kommer till LAN-turneringar.

Båda lagen tog sig semifinal under den förra Majorn och under IEM Katowice förlorade de båda mot Faze Clan under slutspelet. De har spelat bra LAN-matcher men de har inte lyckats vinna något offline.

Är det nu det är dags att ändra på detta? Under majorkvalet såg lagen ut som de två mest stabila, både i och utanför spelet. Heroic skriker som de alltid gör och Gambit kör på sin lugna stil. De ser stabila ut men kommer det att räcka när de ställs mot deras största motståndare - publiken.

Kommer Faze att leva upp till favoritskapet?


Faze Clan har utan tvekan varit årets bästa lag. De vann både Intel Extreme Masters Katowice och ESL Pro League. De går därmed in som stora favoriter i Majorn. Under kvalet förlorade de endast en match mot ett BIG som överraskade rejält.

Upplockandet av Robin "ropz" Kool har gjort laget otroligt mycket starkare och det är tydligt. Dessutom har Helvijs "broky" Saukants vaknat till ordentligt i år. Det är mycket som talar i lagets fördel.

Det finns också två spelare som har varit del av världens bästa lag under olika perioder. Först och främst lagets IGL, Finn "karrigan" Andersen, som vill få revansch från 2018 när han och Faze förlorade mot Cloud9. Sen har vi även Russel "Twistzz" Van Dulken som under tiden med Team Liquid var stora favoriter under Starladder-majorn 2019. Kan de nu äntligen vinna en Major?

Blir det andra raka för Natus Vincere?

Bild: Stefan Romare
Bild: Stefan Romare

Under förra året fick den bästa spelaren någonsin äntligen vinna en Major. Det var när Oleksandr "s1mple" Kostyliev och hans Natus Vincere vann i Stockholm. Nu är den stora frågan, kan de vinna igen?

Laget har inte lyckats spela lika bra som de gjorde under 2021 och det finns ju en solklar anledning till detta. Kriget i Ukraina har självfallet lett till att laget haft det svårare att prestera. Men har det även blivit splittringar i laget?

Kirill "Boombl4" Mikhailov giftermål verkar ha tagit slut, något som ser ut att vara på grund av kriget. Sen var laget inte detsamma utanför servern under majorkvalet som de tidigare varit. Beror detta på kriget? Kan laget ser förbi detta och vinna Majorn? Det är ett stort frågetecken.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..