×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Ryssland

Boombl4 öppnar upp om kriget och Navi: "Ledsen att jag har varit tyst så länge"

1
Natus Vincere-stjärnan berättar om sina känslor rörande Rysslands invasion av Ukraina.
Rysslands invasion av Ukraina har fått stora konsekvenser även inom esportvärlden. En av de organisationer som drabbats hårdast av kriget är den ukrainska organisationen Natus Vincere som mönstrar en CS:GO-femma bestående av tre ryska och två ukrainska spelare.

Lagets största stjärna Oleksandr "s1mple" Kostyliev, som är från Ukraina, har öppet tagit ställning mot kriget och delat med sig av sina tankar kring invasionen. Desto tystare har det varit från lagets ryska spelare. Åtminstone fram till nu.

Enligt den ryska nyhetssajten Escorenews valde lagets ryska in-game leader Kirill "Boombl4" Mikhailov att igår för första gången göra ett uttalande om Rysslands invasion. I ett känslomässigt inlägg berättar han att han älskar sitt lag och Navi som organisation och att han ber om ursäkt för att han inte uttalat sig tidigare.

"Jag är ledsen för att jag varit tyst så länge om allt som pågått", skriver Boombl4.

"Jag är ledsen över att en del av mina landsmän litar helt och hållet på vad som sägs på tv och det är svårt för många vettiga personer inklusive mig själv att kalla saker för vad det är. Jag förstår att många inte kommer att vara nöjda med det här uttalandet, men jag vill säga att jag är för fred och emot blodspillan", fortsätter han.

Framtiden för Natus Vinceres CS:GO-lag har till följd av invasionen blivit oviss. Navi har redan brutit med alla sina ryska akademispelare vilket fått många att frukta att laget också kommer att göra ändringar i sitt huvudlag till följd av kriget.

"Vi har en Major framför oss nu och efter det kommer jag och organisationen att bestämma vad som händer härnäst. Jag hoppas att ni kommer att stötta oss i turneringen", avslutar Boombl4 sitt inlägg.

Navi, som är regerande Major-mästare, kliver in i vårsäsongens Major i Antwerpen i turneringens andra fas, Legends Stage. Legends Stage börjar den 14:e maj medan turneringens första fas kickar igång nu på måndag den 9:e maj.

Artikelbild: Stefan Romare
Videokälla: PGL/Twitch

14 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 14 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..