×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Svenska esportlandslaget bojkottar alla mästerskap 2022: "Fördömer Rysslands invasion å det kraftigaste"

2
Till följd av Rysslands invasion av Ukraina vägrar Sverige att delta i mästerskap där ryska landslaget tillåts spela.
Det svenska landslaget kommer inte att ställa upp i något mästerskap under året. Det meddelar Svenska E-sportförbundet genom ett pressmeddelande.

Anledningen till bojkotten är att de internationella förbunden beslutat att fortsätta låta det ryska landslaget delta på mästerskapstävlingar under neutral flagg, något det svenska förbundet är emot. Det svenska förbundet ville stänga av det ryska landslaget helt och hållet för att markera mot Rysslands invasion mot Ukraina.

— För oss finns det inget annat alternativ än att den internationella esporten visar solidaritet med Ukraina och fördömer Rysslands invasion å det kraftfullaste med uteslutning av förbund och spelare, säger Sammi Kaidi, interimsordförande för Svenska E-sportförbundet.

— Det är otroligt tråkigt att inte kunna skicka svenska esportare till EM och VM. Beslutet var enhälligt och styrelsen hoppas att andra länder kommer följa efter. Vi kan inte passivt sitta och titta på när internationell esport inte tar sitt ansvar och ser nu över möjligheten till alternativa arrangemang för våra landslag.

Under 2021 deltog Sverige i esport-VM i Israel. Då slutade det svenska CS:GO-landslaget fyra medan det svenska landslaget i Dota2 tog hem ett silver.

Artikelbild: Daniel Sandström

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..