×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Ukraina

Navi kickar alla ryska akademispelare: "Esporten kan inte hålla sig utanför krig"

1
Navi gör sig av med alla ryska spelare från akademilagen till följd av den ryska invasionen i Ukraina.
Den ikoniska CS-organisationen Natus Vincere gör sig av med samtliga ryska spelare från akademilagen Natus Vincere Junior och Navi Youth till följd av den ryska invasionen i Ukraina.

Beslutet offentliggjordes under dagen i ett pressmeddelande på Navis hemsida som svar på krigssituationen och dess restriktioner samt sanktioner.

Navi Junior-coach Amiran "aMi" Rehviashvili uttalar sig kring situationen och beslutet i pressmeddelandet.

Bild: Navi.gg
Bild: Navi.gg

"NAVI Esports Academy grundades för över 2,5 år sedan. Vi har alltid varit ett flaggskepp och en standard för andra organisationer. Våra spelare deltar i internationella tävlingar på olika nivåer, uppnår segrar och vi är stolta över var och en av dem. Våra dörrar har alltid varit öppna för talangfulla unga spelare från vår region, oavsett nationalitet eller politisk åsikt. För mig har bara spelkunskaper och mänskliga egenskaper alltid varit av betydelse. Det har funnits en tro på att e-sport håller sig utanför politiken – ja, det gör det, men e-sport kan inte hålla sig utanför krig.

Den 24:e februari attackerade Ryssland Ukraina. Det dödar våra barn, kvinnor, bombar våra städer. Vi kan inte hålla oss borta från det. I detta avseende beslutade vi att ändra inställningen till bildandet av akademilag. Varje spelare erbjöds att flytta till ett annat land för att kunna fortsätta spela för NAVI. På grund av våra akademispelares låga åldrar är detta ett stort problem, och vi kommer inte att pressa någon till att ta ett beslut."

Nu kommer vi att fokusera på våra ukrainska spelare, och precis som förut kommer vi att gå vår egen väg. Snart kommer vi att samla alla våra akademilag."

Med de nya ändringarna ser akademilagens rosters ut som följer:

Natus Vincere Junior
Rodion "fear" Smyk
Daniil "headtr1ck" Valitov
Andrii "npl" Kukharskyi
Mark "UNBR0KEN" Varakuta

Ukraina Navi Youth
Ukraina Dmitry "dem0N" Miroshnichenko
Ukraina Adam "froz1k" Nagorny
Ukraina Artyom "kensizor" Kapran

Amiran "aMi" Rehviashvili (Huvudcoach)
Igor "crush" Shevchenko (Assisterande Coach)
Ukraina Mikhail "M1ke" Palamar (Manager)

Artikelbild: Pressbild/Natus Vincere
Videokälla: ESL/Twitch

5 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 5 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..