Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Polen

Tung förlust för NIP i IEM Katowice — förlorade avgörande kartan mot Virtus Pro

1
Ninjas in Pyjamas klarade inte trycket från Virtus Pro på matchens sista karta och förlorade med 1-2.
Ninjas in Pyjamas förlorar nagelbitaren mot Virtus.pro med 1-2 trots lagets fantastiska insatser.

Inledningen i matchen blev tuff för NIP på rysslagets kartval Overpass där ett välkoordinerat VP tog en tidig ledning i första halvlek med 10-5 som CT för att i andra halvlek sakta men säkert knappa hem 16-9-vinsten på kartan.

Kampen blev grymt jämn på Vertigo där lagen jagade runda för runda fram till halvlekens 8-7-ställning för VP:s CT-del. I andra halvlek drog NIP iväg i spelet med explosiva strategier och tog en mer dominant ställning för kartans 16-12-vinst.

Missar och tabbar från VP:s sida kombinerat med ninjornas förmåga att snabbt anpassa sig gav NIP perfekta förutsättningar för att kvittera matchen och förlänga till en avgörande tredje karta.

Ninjorna stötte på ett hop av motstånd från Virtus Pro och fick trots grymt spel inte tillräckligt mycket fart i varken första eller andra halvlek innan 8-16-förlusten.

Den nästa gruppspelsmatchen för NIP är satt att starta på lördag klockan 19:30 mot MOUZ i gruppens lower bracket semi. För VP:s del väntar en gruppfinal mot Heroic satt att starta på söndag klockan 16:00.

Artikelbild: Kim Andersson