×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

Valve gör ändringar i Major-formatet — väntas halvera antalet regioner

2
I en gömd artikel på Counter-Strikes hemsida presenteras flera ändringar rörande årets Major-turneringar.
Under gårdagen läcktes information om årets Major-turneringar från en gömd artikel på Counter-Strikes hemsida. Artikeln, som har titeln "2022/23 CS:GO Regional Major Rankings", innehåller flera ändringar rörande årets Major-turneringar.

I en ny regel framgår att ett lags region avgörs av spelarnas medborgarskap. Detta är en ändring från tidigare år då lag fick välja själva vilken region de tillhör. Inför förra årets Major valde till exempel flera lag med brasilianska spelare att spela i den nordamerikanska regionen.

Enligt CS:GO-sajten HLTV är regeln en följd av en större ändring avseende Major-kvalen. Enligt sajten ska Valve ha beslutat att framöver hålla sina RMR-turneringar (Major-kval) i tre stora regioner istället för sex mindre regioner. Ändringarna innebär att Nord- och Sydamerika slås ihop till en region, CIS och Europa går ihop till en andra region och Oceanien och Asien slås ihop till en tredje.

Antalet Major-platser kommer vara densamma som tidigare, vilket innebär att Europa/CIS får 16 platser, Amerika får 6 platser och Asien/Oceanien får två platser.

Under 2022 väntas två Majors att hållas, en i maj och en i november. Under gårdagen publicerades rykten om att ESL skulle vara intresserad av att arrangera höstsäsongens Major i Brasilien, men någon officiell information har ännu inte släppts angående turneringarna.

Artikelbild: Stefan Romare
Videokälla: PGL/Twitch

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..