×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Sverige

Fnatic-stjärnan hyllar nya lagkamraten: "Kan ta dueller som jag inte kunde ta förut"

2
Nyförvärvet Owen "smooya" Butterfield har gjort Ludvig "Brollan" Brolin mer bekväm i sitt spel.
Efter Majorn har Fnatic gått som tåget och radat upp vinster. I och med gårdagens 2-0-seger i Republeague-semifinalen har laget spelat 16 kartor utan att förlora.

I en intervju med Fragbite lyfter Ludvig "Brollan" Brolin sin nya lagkamrat Owen "smooya" Butterfield som en avgörande faktor bakom sina och lagets framgångar.

— Vi har spelat nästan varje tävlingsmatch bra med smooya. Vi har varit väldigt bra individuellt, alla har varit mer taggade och vi har spelat väldigt bra som ett lag. Vi är mer bekväma i hur vi spelar och alla har blivit mer confident, säger han.

— Med smooya har jag blivit mer bekväm i hur jag spelar och vad jag har omkring mig. Han är väldigt skillad och ger bra support som AWP:are vilket gör mig mer bekväm. Jag kan ta dueller nu som jag inte kunde ta förut.

AWP-spelaren Owen
AWP-spelaren Owen "smooya" Butterfield är svensken Jack "Jackinho" Ström Mattsons ersättare i Fnatic. Foto: Pressbild/Beyond The Summit.

Trots att laget bytt ut stora delar av sin startfemma under året har ändringarna inte inneburit några större förändringar positionsmässigt. Den största skillnaden är snarare faktumet att laget bytt språk från svenska till engelska.

— Nej, vi har inte ändrat några positioner. Vi har spelat mer Ancient istället för Dust 2, men annars är det inga skillnader, säger Brollan.

— Det har varit tufft med engelskan. Jag ska inte ljuga, jag gillar inte att prata engelska. Om jag vill calla någonting som i mitt huvud tar en sekund på svenska så kan det ändå ta fyra, fem sekunder att hitta orden på engelska.

Den helsvenska Fnatic-femman som vann Dreamhack Masters Malmö 2019. Foto: Jennika Ojala/Dreamhack.
Den helsvenska Fnatic-femman som vann Dreamhack Masters Malmö 2019. Foto: Jennika Ojala/Dreamhack.


En konsekvens av spelarbytena är att Fnatic inte längre mönstrar en helsvensk femma. När laget gjorde sina ändringar i somras var Brollan först negativt inställd till beslutet men tycker att det känns mycket bättre nu.

— Först kändes det jävligt tråkigt att gå till ett icke-svenskt lag, jag har alltid gillat att spela med svenskar. Men vi behövde göra det steget, det finns inte så många som kan gibba på en bra nivå just nu i Sverige. Det är tråkigt, men det är som det är, säger han.

— Vi är inte ett svenskt lag, men Freddy och jag är fortfarande svenskar och det är jävligt kul att folk fortfarande hejar på oss.

Se hela intervjun med Brollan i spelaren ovan.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..