×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Natus Vincere vinner Majorn i Stockholm — s1mple får äntligen sin titel

2
Världens bästa CS:GO-spelare Oleksandr "s1mple" Kostyliev har äntligen vunnit en historisk Major-titel.
Fragbites Major-coverage presenteras i samarbete med Huawei
Natus Vincere vinner Stockholms-majorn år 2021. Det står klart efter att de stora förhandsfavoriterna besegrat G2 Esports med 2-0 i kartor i kvällens final.

Finalen blev en riktig rysare och kunde avgöras först efter två övertidsomgångar på matchens andra karta Nuke. Världens just nu överlägset bästa spelare Oleksandr "s1mple" Kostyliev var finalens gigant med sina 72 kills över de två kartorna. Att ta en Major-titel har varit s1mples uttalade mål i flera år och nu har han alltså äntligen lyckats bärga en.

Genom vinsten blev Navi dessutom historiska. Inget annat lag har hittills vunnit en Major utan att förlora en enda karta i turneringen.


På matchens första karta Ancient visade s1mple varför han anses vara världens bästa spelare. Lagen spelade jämnt men 24-åringen var på en helt egen nivå. Efter den första halvleken var ställningen 8-7 och s1mple hade en K-D på imponerande 20-9.

I den andra halvleken fortsatte lagen vara oskiljbara, men en 1v2-clutch från Valeriy "b1t" Vakhovskiy i den 23: rundan gav Navi ledningen 13-10 och momentum att rycka ifrån. Kartan slutade 16-11 till Navi och s1mple landade på 32-17 i K-D.

På Navis kartval Nuke, en karta som världsettan inför finalen vunnit 17 raka matcher på, inledde G2 strålande på CT-sidan. Audric "JACKZ" Jug visade vägen när G2 tog hela tio rundvinster under den första halvleken.

Inledningen av den andra halvleken blev kaotisk. G2 vann pistolrundan, Navi svarade med en vunnen force-buy men G2 drog ifrån och säkrade en 15-10-ledning. En enastående comeback från Navi, där NiKo bland annat förlorade en till synes enkel duell mot en frånvänd s1mple, tvingade dock kartan till övertid.

Det tog två övertidsomgångar innan Navi till slut lyckades stänga ned G2 och ta hem kartsegern med siffrorna 22-19. Matchhjäten s1mple avslutade kartan på toppen av scoreboarden ännu en gång med sina 40 kills på kartan.

Artikelbild: Stefan Romare
Videokälla: Twitch/PGL

6 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 6 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..