×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

G2 sänkte Heroic i makalöst övertidsdrama — klara för Majorfinal

3
Inför ett fullsatt och kokande Avicii Arena lyckades Nemanja "huNter-" Kovačs mannar säkra en finalplats i världens största CS:GO-turnering efter en dramatisk övertidsavslutning på Inferno.
Fragbites Major-coverage presenteras i samarbete med Huawei
G2 Esports vann kvällens första Major-semifinal med 2-1 i kartor mot Heroic efter en makalös avslutning på Inferno. Heroic kom tillbaka från ett 6-13-underläge och tvingade kartan till övertid, men i övertiden var sedan G2 kyligast och säkrade matchvinsten. Segern innebär att Sveriges sista Major-hopp, Heroic-coachen Richard "Xizt" Landström, är utslagen ur turneringen.

G2:s stora stjärna Nikola "NiKo" Kovač var fenomenal serien igenom och avslutade matchen med överlägset flest kills på servern. Över de tre kartorna säkrade NiKo hela 81 kills och toppade scoreboarden i alla tre kartor.

Finalen spelas inför ett fullsatt Avicii Arena imorgon klockan 20:00. Vilka G2 Esports får möta avgörs i kvällens andra semifinal där Natus Vincere möter Gambit Esports.


Matchen kickade igång på Heroics kartval och danskarna lyckades få ett litet 8-7-övertag efter en jämn första halvlek. Som CT lyckades danskarna sedan stänga kartan.

Trots storspel från Nikola "NiKo" Kovač kunde Heroic sätta G2:s ekonomis ur spel genom en vunnen eco-runda och rycka ifrån till en 13-9-ledning. Trots tappra försök lyckades inte G2 hämta igen underläget och kartan slutade 16-12 till danskarna.

Heroic öppnade Mirage i ett rasande tempo och gick snabbt upp till en 6-1-ledning på CT-sidan. NiKo lyckades dock, nästan på egen hand, hålla G2 kvar i matchen och såg till att danskarnas ledning i halvtid bara var 8-7.

I den andra halvleken var det G2:s tur att ställa upp ett starkt CT-försvar. Heroic fick inte en syl i vädret när NiKo och Nemanja "nexa" Isaković säkrade runda efter runda åt G2. Kartan slutade 16-10 till G2 och matchen var kvitterad.

Avgörandet föll på Inferno och där såg det länge ut som att G2 skulle säkra segern på ett bekvämt sätt. Inget kunde vara mer fel. Trots att G2 gick upp till en 13-6-ledning lyckades Heroic, påeldade av en stor och högljudd skara danska fans, tvinga fram ett avgörande på övertid.

I övertiden var sedan G2 fenomenala och vann fyra raka rundor vilket säkrade kartvinsten med siffrorna 19-15.

7 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 7 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..