Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Första Major-segern säkrad – NIP besegrar Mouz

2
Nicolai "dev1ce" Reedtz felfria CT-sida hjälpte NIP att besegra Mouz i den första Major-omgången.
Fragbites Major-coverage presenteras i samarbete med Huawei
Det blev till slut en seger i öppningsmatchen i Legends Stage för svenskarna i Ninjas in Pyjamas. Laget gjorde vad som förväntades i mötet med MOUZ som slutade 16-12 till NIP.

Ninjornas inledande CT-sida var i princip felfri. Nicolai "dev1ce" Reedtz och Hampus "hampus" Poser var strålande och stoppade anfall efter anfall. Efter 15 spelade rundor var NIP:s ledning hela 12-3.

I den andra halvleken var rollerna totalt ombytta. Mouz fina försvarsspel gjorde att NIP förlorade sex raka rundor innan svenskarna lyckades vinna sin första T-runda. Mouz fortsatte spela starkt och vann majoriteten av rundorna i den andra halvleken, men försprånget från den första halvleken var helt enkelt för stort.

NIP krånglade till sig de fyra T-rundorna som krävdes för vinst men det blev inte den kross som siffrorna efter den första halvleken lockade med. Slutresultatet skrevs till 16-12 till ninjorna.

Svenskarna spelar ytterligare en omgång i Majorn senare ikväll. Vilken tid och vilka som blir NIP:s motståndare vet vi först efter att alla matcher i den första omgången av Legends Stage är färdigspelade.

Artikelbild: Stephanie Lieske/ESL