×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Upp till bevis för Fnatic — åttondelsfinal mot Team Liquid ikväll

2
Ikväll är det Fnatics tur att kliva in i slutspelet av ESL Pro League.
Efter gårdagens inledande matcher i ESL Pro Leagues slutspel är det ikväll dags för de sista två åttondelsfinalerna i turneringen. Svenskarna i Fnatic, som är ett av lagen som spelar ikväll, ställs mot Team Liquid.

Efter Evil Geniuses och Bad News Bears fiasko-artade insatser i gruppspelet, där inget av lagen lyckades vinna en enda match, är Team Liquid det enda nordamerikanska lag som är kvar i turneringen.

Liquid kommer från en stark insats i gruppspelet där laget bara förlorade en enda match mot världstvåan Gambit Esports. Laget, som på förhand var tippade att ta en slutspelsplats, vann sina gruppspelsmatcher mot Ninjas in Pyjamas, Team One, Furia Esports och Entropiq.

Duon Keith "NAF" Markovic och Jonathan "EliGE" Jablonowski är de två spelare som hittills utmärkt sig för Liquid i turneringen. Bland annat var EliGE ett monster i matchen mot NIP, där han samlade ihop en HLTV-rating på imponerande 1.75 över de två kartorna som lagen spelade.

För Fnatics del var gruppspelet betydligt mer rafflande. Laget knep med nöd och näppe grupp C:s sista slutspelsplats efter att ha hamnat på samma poäng som Mousesports och Faze Clan. I gruppspelet vann Fnatic mot BIG, Faze Clan och Evil Geniuses, men förlorade mot Mousesports och gruppettan Natus Vincere.

Under helgen deltog Fnatic också i Blast Nordic Masters där laget inte imponerade. Laget förlorade två bo1-matcher mot Copenhagen Flames och det nybildade brasilianska superlaget 00Nation och åkte ut redan i turneringens gruppspel.

De spelare som behöver kliva fram ytterligare för att Fnatic ska ha en chans är Ludvig "Brollan" Brolin och nyförvärvet William "mezii" Merriman. Bägge spelarna har haft sina ljusa stunder i turneringen, men om Fnatic ska gå långt i turneringen krävs att att både Brollan och mezii sätter sina skott.

På förhand ser Team Liquid ut att vara stora favoriter i matchen. Fnatic, som inte tagit sig till ett slutspel i en stor turnering sedan laget kom tvåa i cs_summit 7 i januari, har dock mycket att bevisa och underdog-stämpeln kan vara till fördel när mycket står på spel.

Kvällens match är schemalagd att starta klockan 19:15 och sänds på ESL:s Twitch-kanal.

Artikelbild: Pressbild/Fnatic

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..