×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Sponsrat inlägg

LISTA: 3 av Sveriges bästa supportspelare

1
En supportspelare är vanligtvis inte den som får mest uppmärksamhet. I den här artikeln vill vi råda lite bot på detta och hylla tre av Sveriges bästa spelare att ha vid sin sida.
Vi som älskar CS:GO väljer att ofta göra det enkelt för oss och fokusera på de mest uppenbara insatserna. Vi hyllar gärna de stora stjärnorna som Oleksandr "s1mple" Kostyliev, Mathieu "ZywOo" Herbaut och Nikola "NiKo" Kovač när de toppar scoreboardsen och levererar fantastiska kills.

I den här artikeln har vi valt att för en gångs skull vända våra blickar åt ett annat håll och ge de ofta obesjungna hjältarna lite välförtjänt uppmärksamhet och kärlek. Här är tre av Sveriges bästa supportspelare.

Artikeln presenteras i samarbete med Trocadero

1. Adam "friberg" Friberg

Foto: Pressbild/ESL.
Foto: Pressbild/ESL.

Att göra en lista över Sveriges bästa supportspelare utan att nämna Adam "friberg" Friberg vore lika mycket tjänstefel som om en pizzabagare gjort en kebabpizza utan kebab. friberg är en av Sveriges mest meriterade supportspelare och även om hans Dignitas tappat en hel del placeringar i världsrankingen mot slutet av vårsäsongen går det inte att utelämna honom från denna lista.

29-åringen har alltid varit en osjälvisk spelare. I början av karriären axlade friberg den inte alltid så tacksamma rollen som entry fragger och på senare år har han varit IGL i såväl Dignitas som Heroic.

Veteranens uppoffrande spelstil syns bland annat i att han är den spelare på listan som under vårsäsongen har flest assister per runda (0.15) och är den som tar flest öppningsdueller.

I öppningsduellerna har det tyvärr inte sett lika bra ut som tidigare år. Kanske kan Dignitas nya analytiker Mikael "Sheddan" Mellström bidra med lite nya tankar som i höst kan lyfta friberg och Dignitas tillbaka till världstoppen?

2. Nicolas "Plopski" Gonzalez Zamora

Foto: Pressbild/NIP
Foto: Pressbild/NIP

Under åren som Ninjas in Pyjamas-spelare har Nicolas "Plopski" Gonzales Zamora utvecklats till lagets främste supportspelare. 19-åringen ligger allt som oftast i topp när det kommer till granatskada, assists och trades, vilket bidrar till att lagkamraterna Fredrik "REZ" Sterner och Nicolai "dev1ce" Reedtz ges utrymme att skina.

Med ytterligare två år kvar på kontraktet med NIP finns gott om tid för Plopski att fortsätta sin utveckling. Med dev1ce i laget finns alla förutsättningar i världen för att svenskarna ska vara med och konkurrera i den absoluta världstoppen.

3. Jonas "Lekr0" Olofsson

Foto: Pressbild/NIP
Foto: Pressbild/NIP

Jonas "Lekr0" Olofsson är inte bara en deagle-mästare, han är också en av Sveriges bästa spelare att spela bredvid. Lagkamraterna i Dignitas har unisont hyllat 28-åringen och lyft att hans erfarenhet som IGL har haft en lugnande effekt på övriga spelare i laget.

Utöver den positiva effekten Lekr0 har på sina lagkamrater har han också den stjärnkvalitet som krävs för att på egen hand avgöra matcher.

Tillsammans med friberg kommer det i höst vara upp till Lekr0 att skapa de förutsättningar som krävs för att Patrik "f0rest" Lindberg, Ludvig "HEAP" Alonso och Håkon "Hallzerk" Fjærli ska kunna leverera de kills som behövs.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..