×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Sponsrat inlägg

3 av CS:GO-historiens mest episka comebacks

2
Sedan CS:GO släpptes för snart tio år sedan har det bjudits på en hel del fantastiska comebacks. I den här artikeln vill vi berätta om tre av de mest minnesvärda comebacksen i spelets historia.
Det finns få saker inom esport som slår en riktigt bra comeback. Visst finns det ett stort underhållningsvärde i att se ett lag totalt dominera en match, men att se ett uträknat lag vända nattsvart underläge till sprudlande seger är något alldeles extra.

Här är tre av historiens mest minnesvärda CS:GO-comebacks.

Artikeln presenteras i samarbete med Trocadero

1. Ninjas In Pyjamas magiska 14-rundorscomeback mot VeryGamesI januari 2013 var Ninjas in Pyjamas laget på allas läppar. Svenskarna, med den numera klassiska femman bestående av Christopher "GeT_RiGhT" Alesund, Patrik "f0rest" Lindberg, Richard "Xizt" Landström, Robin "Fifflaren" Johansson och Adam "friberg" Friberg, var i princip ohotade på toppen av världsscenen och laget var mitt i sin historiska winning streak som slutade med 87 raka kartvinster på LAN.

NIP var helt enkelt laget som alla ville slå. Och den sista januari 2013 såg länge ut att bli dagen då svenskarna till slut mött sin överman.

Matchen mellan NIP och det franskbelgiska laget VeryGames i ESEA:s trettonde onlinesäsong var hajpad på förhand. Under månaderna inför matchen hade lagen spelat nio kartor mot varandra och NIP hade vunnit varenda en. Den här gången var dock förutsättningarna annorlunda då den stora talangen Adil "ScreaM" Benrlitom skulle göra sin debut för VG.

Fransmännen började som CT på Nuke och tog direkt kommandot genom att vinna pistolrundan. NIP svarade och lyckades hålla jämna steg upp till ställningen 2-2. Därefter tog det helt stopp för svenskarna och VeryGames vann runda efter runda efter runda.

Den första halvleken slutade till slut 13-2 i VeryGames favör. Kenny "kennyS" Schrub och ScreaM toppade scoreboarden med 21 respektive 15 kills och det såg minst sagt mörkt ut för svenskarna.

VeryGames såg oslagbara ut i första halvlek
VeryGames såg oslagbara ut i första halvlek

Efter halvlekspausen klev NIP ut på servern som ett helt nytt lag. Laget inledde den andra halvan genom att vinna pistolrundan genom att friberg clutchat 1v2 och avslutat med en välplacerad granat. Efter den inledande pistolvinsten var det NIP:s tur att totalt dominera matchen.

Fransmännen fick inte en syl i vädret när svenskarna tryckte på gaspedalen och brände igenom rundorna en efter en. 14 rundor senare hade svenskarna vunnit alla rundor som CT och fastställt slutresultatet till 16-13. Comebacken var fullbordad och svenskarna gick i slutändan obesegrade genom ESEA:s trettonde säsong.

2. Luminositys dubbla comebacks mot Team Liquid

En comeback som ledde till en majorvinst
En comeback som ledde till en majorvinst

Vad är dubbelt så bra som en comeback? Jajamensan – två comebacks!

När det brasilianska stjärnlaget Luminosity Gaming ställdes mot Team Liquid i major-semifinalen av MLG Columbus 2016 var det just en dubbel comeback som avgjorde matchen i Luminostys fördel.

På semifinalens första karta Mirage bjöd lagen på en jämn första halvlek. På kartans andra halva var det Team Liquid som öste på och amerikanerna lyckades snabbt gå upp till matchpoint med ledningen 15-9.

I ett försök att avgöra matchen valde Team Liquid att försöka sig på en långsam B-execute, men en fantastisk hold av Marcelo "coldzera" David banade väg för Luminositys första comeback i matchen. Efter coldzeras otroliga insats med AWP:n föll Team Liquid ihop totalt och lyckades inte vinna en enda runda till på kartan som slutade med Luminosty-vinst med 19-15.

coldzeras otroliga runda startade comebacken

Nästa karta var Cache och återigen var det Team Liquid som drog iväg med ledningen efter en jämnare första halvlek. I den andra halvleken inledde Team Liquid med sex raka rundvinster och gick upp i en övertygande 15-6-ledning.

Återigen var matchen helt och hållet i Team Liquids händer och ännu en gång lyckades Luminosity kriga sig tillbaka in i matchen. Efter att Luminosity vunnit ett par rundor tappade Liquid-spelarna fotfästet och försökte sig på en hel del tvivelaktiga taktiker som var helt fruktlösa.

Luminosty vann istället nio raka rundor, vilket tvingade kartan till övertid. Väl där var brassarna överlägsna och kunde till slut vinna platsen i majorfinalen efter kartvinst med 19-16.

3. Virtus.pros rekord-comeback på Dust2


Dust2 är en av spelets kanske mest klassiska kartor. Oräkneliga timmar har spenderats på kartan och det är därför nuförtiden mycket ovanligt att ett lag eller en spelare lyckas göra något som aldrig tidigare hänt på kartan. Av just denna anledning måste Virtus.pros rekord-comeback från tidigare i år räknas som en av historiens bästa comebacks.

Matchen i fråga spelades mellan Virtus Pro och det finska laget ENCE Esports i slutspelet av ESL Pro League. Efter 18 rundor låg Virtus Pro under med förkrossande 15-3 i rundor. På runda 19 klev Alexey "qikert" Golubev och Ali "Jame" Djami fram och ledde Vritus Pro till 12 raka rundvinster, vilket innebar att kartan fick avgöras på övertid.

På övertiden fortsatte ryssarna dominera och vann till slut matchen med 19-17. Aldrig tidigare har något lag i tävlingssammanhang hämtat upp ett så stort underläge på Dust2. Dessutom skedde comebacken i en slutspelsmatch på den avgörande kartan i en av årets viktigaste turneringar.

Vilken comeback klassar du som den mest minnesvärda? Håller du med om våra val eller tycker du att vi missat något? Dela med dig i kommentarsfältet.
2021-05-19 16:50
Sedan CS:GO släpptes för snart tio år sedan har det bjudits på en hel del fantastiska comebacks. I den här artikeln vill vi berätta om tre av de mest minnesvärda comebacksen i spelets historia.
2021-06-07 17:40
En av de bästa spelarna som någonsin rört Counter-Strike är Tommy "Potti" Ingemarsson. Han är grundaren till Ninjas in Pyjamas, Area Acadamy och Svenska Elitserien. Vi pratar om allt detta och mycket mer i vår exklusiva intervju med Potti.

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..